Mantra zingen bij Yoga Utrecht

Mantra zingen bij Yoga Utrecht
Zaterdag 16 april 20.15 – 22.00 uur
Oudegracht 243

 

De lente begint en we zitten vol nieuwe energie. Daarmee komen ook nieuwe workshops, houd de site en de nieuwsbrief in de gaten.

 

 

Er is ook een avond Mantra’s zingen gepland! Zaterdagavond 16 april. Een avond met live muziek van een harmonium en gitaar. Het mooie is; je hoeft er niet voor te kunnen zingen. Je mag zitten en genieten, je mag mee neuriën, je mag zingen. Het is vooral ongedwongen en vrij en iedereen is welkom!

 

Wat is een mantra nou eigenlijk?

Tijdens de les herhalen we weleens de klank AUM, of OHM. Deze klank staat voor creatie, bestaan en destructie. Het wordt ook omschreven als de klank waaruit alles in de kosmos uit ontstaan is. Als je de klanken 3 keer herhaald hebt en daarna stil bent, dan is het mogelijk dat je merkt dat de trillingen van die klanken iets in je teweeg gebracht hebben. Of je ervaart de stilte intenser, dat kan ook.

 

Hoe dan ook, de trillingen van de klanken die je maakt met je stem brengen beweging voort in je eigen lichaam. Net als de vormen in een glas water als je er met een lepeltje tegen aan tikt of als  je muziek in de kamer speelt.

 

Een mantra is een korte zin bestaande uit een aantal woorden. Deze woorden zijn vaak in Sanskriet, de overdrachtstaal van yoga. Mantra’s kunnen ook in je eigen taal, geschreven, gesproken en gezongen worden. Bij het herhalen van deze mantra breng je iets teweeg in alle lagen van je bewustzijn, door de trillingen, door de klanken en door de woorden.

 

Dirk Broenink en Anneloes de Greef begeleiden de avond op respectievelijk gitaar en harmonium. De begeleiding van de live muziek geeft een extra fijne sfeer. Het is vaak een bijzondere avond waarin je veel verschillende dingen kunt ervaren. Het is het proberen waard.

 

Er is een begin en een eind aan deze avond, maar als je merkt dat het voor jou beter is eerder te vertrekken dan mag dat uiteraard altijd. Ook hierin ben je helemaal vrij. Het is wel fijn als je aanwezig bent voordat we starten. De inloop is vanaf 20.15 uur, we starten om 20.30 uur. Rond 22.00 uur is het afgelopen en is er nog gelegenheid om thee te drinken tot 22.30 uur.

 

Er is thee en er zijn kussens en dekens voldoende.

 

De avond is op vrijwillige donatie, ook al hebben wij wel vaste kosten als parkeren, locatie, thee etc. Wij zijn blij dat we dit mogen verzorgen en vinden het belangrijk dat iedereen hier in mee kan doen.

 

Heb je vragen dan kun je contact opnemen met Daniëlle via danielle.rvdw@gmail.com.

Het is fijn als je van te voren laat weten als je komt door je in te schrijven via www.momoyoga.nl/YU

 

Namasté,

Yoga Utrecht

 

 'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu