Workshops & Cursussen

 

 

 

Workshop Yoga Nidra met klankschalen

Datum: 2 juli 2022
Tijd: 19:30 tot 22:00
Docent: Marjolein & Sylvia
Kosten: 30 euro
Inschrijven

Workshop Yoga Nidra met klankschalen

 

2 juli (19:30 tot 22:00) 

 

Voor de derde keer organiseert Yoga Utrecht een workshop YogaNidra gecombineerd met een diep ontspannende klankschalensessie met Gong, Koshi en Oceandrum.

 

In deze workshop yoga nidra laten we je kennismaken met de basisprincipes en technieken van yoga nidra. En natuurlijk laten we het je ook ervaren. De workshop geeft je inzichten en tools om thuis de beoefening van yoga nidra voort te zetten.

 

Yoga nidra is een diepe ontspannings- en meditatietechniek met wortels in de eeuwenoude tradities van meditatie in India. Het lichaam is volledig in rust (slaapt), terwijl de geest nog wakker en alert is. Vanuit ontspanning ontmoeten we wat zich aandient in het veld van bewustzijn. Door de dingen te zien zoals ze zijn, kunnen we eenheid en heelheid ervaren. Yoga nidra geeft je tools om kalmte en stilte te vinden die op mentaal, fysiek en emotioneel vlak rust en helderheid geeft. Je kunt jezelf beter leren kennen door bewust waar te nemen en te voelen wat er in je gebeurt zonder dat je daar meteen op hoeft te reageren. Het kan helpen om beter te slapen, stress te verminderen en concentratie en intuïtie te verbeteren. 

 

Het klankbad dat we je bieden heeft een harmoniserende werking op het lichaam, op onze gevoelens en onze emoties. Het bevordert het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Door de klanktrillingen krijgen alle lichaamscellen een subtiele massage. De energie gaat stromen, lichaam en geest worden in balans gebracht. De klanken gaan daarheen waar het nodig is. 

 

Ervaring is niet nodig. Kom in makkelijk zittende kleding.

 

Om eventueel aantekeningen te maken is het handig om papier en pen mee te nemen. 

 

Docenten: Marjolein van der Velden & Sylvia Reynen 

 

Kosten: 30 euro.

 

Aanmelden  en betalen kan via www.momoyoga.nl/YU

 

 

 

 

 

Cursus, Het achtvoudige pad. (Filosofie, Meditatie en Yoga)

Datum: Nog te bepalen (september)
Tijd: 19:00 tot 20:45
Docent: Anwar
Kosten: 180 euro
Inschrijven

Cursus, Het achtvoudige pad. (Filosofie, Meditatie en Yoga)

 

In acht wekelijkse lessen zal Anwar van Naerssen een uitleg en oefeningen geven over het achtvoudige pad van Yoga. Yoga is van oorsprong een achtvoudig pad met als laatste stap verlichting. Deze laatste stap is het zelfde als bij het Boeddhistisch achtvoudige pad waarin veel overeenkomsten te vinden zijn met dat van de Yoga. In de cursus zullen verschillende invalshoeken aan bod komen om de overeenkomsten te laten zien  tussen Yoga, Boeddhisme en andere stromingen. Een zowel fysieke als mentale beoefening zal de cursisten een gebalanceerd gevoel mee geven.

 

De cursus werkt toe naar een ervaring van eenheid met het leven en elkaar. In elke les komt een stap van het pad aan bod. Mindfulness, meditatie en de fysieke yoga (Asana) horen hier ook bij.

 

Op 8 vrijdagavonden en 1 extra avond als afsluiting gaan we samen verkennen en uitvinden dat het leven mooi is en krijgen we wat extra gereedschap mee om het zo te ervaren. Het belangrijkste middel voor dit alles heb je al. Want dat ben je zelf!

 

Tijden: Op 8 vrijdagen van 19:00 tot 20:45 en 1 extra avond. Plus yogales in de derde week.

 

Elke sessie krijgen de cursisten een hand-out mee zodat ze thuis nog kunnen oefenen en het nog eens kunnen na lezen.

 

Aantal plekken: 16              Kosten: 180 euro voor de hele cursus

 

 

 Wees er snel bij want met 16 mensen is het zo vol. ;-)

 

 Inschrijven kan door een mail te sturen naar Anwar@yogautrecht.nl of in momoyoga

 

 Ik heb er zin in en weet dat het een mooie cursus wordt!  We gaan iets aanraken wat klaar staat om wakker te worden. :-)

 

 

 

Anwar.

 


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu