Workshops & Cursussen

 

 

 

Cursus, Het achtvoudige pad. (Filosofie, Meditatie en Yoga)

Datum: Nog te bepalen
Tijd: 19:00 tot 20:45
Docent: Anwar
Kosten: 180 euro
Inschrijven

Cursus, Het achtvoudige pad. (Filosofie, Meditatie en Yoga)

 

In acht wekelijkse lessen zal Anwar van Naerssen een uitleg en oefeningen geven over het achtvoudige pad van Yoga. Yoga is van oorsprong een achtvoudig pad met als laatste stap verlichting. Deze laatste stap is het zelfde als bij het Boeddhistisch achtvoudige pad waarin veel overeenkomsten te vinden zijn met dat van de Yoga. In de cursus zullen verschillende invalshoeken aan bod komen om de overeenkomsten te laten zien  tussen Yoga, Boeddhisme en andere stromingen. Een zowel fysieke als mentale beoefening zal de cursisten een gebalanceerd gevoel mee geven.

 

De cursus werkt toe naar een ervaring van eenheid met het leven en elkaar. In elke les komt een stap van het pad aan bod. Mindfulness, meditatie en de fysieke yoga (Asana) horen hier ook bij.

 

Op 8 vrijdagavonden en 1 extra avond als afsluiting gaan we samen verkennen en uitvinden dat het leven mooi is en krijgen we wat extra gereedschap mee om het zo te ervaren. Het belangrijkste middel voor dit alles heb je al. Want dat ben je zelf!

 

Tijden: Op 8 vrijdagen van 19:00 tot 20:45 en 1 extra avond. Plus yogales in de derde week.

 

Elke sessie krijgen de cursisten een hand-out mee zodat ze thuis nog kunnen oefenen en het nog eens kunnen na lezen.

 

Aantal plekken: 16 (nog 10 Beschikbaar)              Kosten: 180 euro voor de hele cursus

 

 

 

Data: December- Januari - Februari

 

(13-12, 20-12, 10-01, 17-01, 24-01, 31-01, 7-02, 14-02, 21,02)

 

Wees er snel bij want met 16 mensen is het zo vol. ;-)

 

 Inschrijven kan door een mail te sturen naar Anwar@yogautrecht.nl of in momoyoga

 

 Ik heb er zin in en weet dat het een mooie cursus wordt!  We gaan iets aanraken wat klaar staat om wakker te worden. :-)

 

 

 

Anwar.

 

Acro Yoga Lunar

Datum: 14-03-2019
Tijd: 13:00 -16:00
Docent: Sam & Roald
Kosten: 37,50
Inschrijven

 

ACROYOGA LUNAR

 

 

 

Waar AcroYoga therapeutisch vliegen ontmoet, ontmoet je ook het stukje thai massage. Het gaat allemaal om verbinding, luisteren en aanwezig zijn in het hier en nu. 

 

 

 

Heb je geen idee wat AcroYoga is? Ben je nieuwsgierig om voor de eerste keer het lunar aspect van AcroYoga te ervaren of er dieper in te 'duiken'? 

 

 

 

Kom en doe mee en leer luisteren en voelen met alles wat er in het moment is. 

 

Ontdek de kunst van de aanraking 'down to earth' en neem dat mee de lucht in tijdens het vliegen. 

 

 

 

—WAT IS ACROYOGA—

 

AcroYoga is een combinatie van (partner)yoga, acrobatiek, therapeutisch vliegen en thai yoga massage. In deze vorm van yoga stappen we van onze eigen mat af om te verbinden met de anderen in de groep. We werken vaak in twee- of drietallen voor de veiligheid en zo krijgt iedereen de kans om te vliegen en te basen. 

 

 

 

Dit is een plek waar je nieuwe mensen ontmoet in een toegankelijke en warme omgeving. Vaak ontdek je dat je meer kan dan je in eerste instantie dacht en dat laat AcroYoga je ervaren en zien. 

 

 

 

—WAT KAN JE VERWACHTEN—

 

In deze 3 uur durende workshop leer je vliegen, een stabiele base te zijn en creëer je veiligheid in je rol als spotter. Je leert jezelf overgeven, je vertrouwen te vergroten en om aanwezig te zijn en samen te werken in het moment zelf. 

 

 

 

De workshop start met een groepsmeditatie waarna je wordt begeleidt door partner stretches en een warming up om je lichaam voor te bereiden om te vliegen. Hierna zullen we werken aan de fundering van het therapeutisch vliegen. Je leert om iemand veilig te vliegen en hoe jij een stabiele base kan zijn en veiligheid kan creëeren zodat je vlieger helemaal kan ontspannen en ontvangen. 

 

 

 

We zullen de middag eindigen met een geleide thai yoga massage welke je geeft en ontvang met een (nieuwe) partner. Daarna sluiten we af met een eind cirkel om je ervaringen te integreren en eventueel te delen. 

 

 

 

Deze Lunar AcroYoga workshop is toegankelijk voor iedereen, dus ook wanneer je helemaal geen ervaring met AcroYoga hebt. De workshop zal gevuld zijn met therapeutisch vliegen, partneryoga, thai yoga massage en een heleboel liefde. Iedereen is welkom! Je hoeft niet samen met iemand te komen, want we werken graag met zijn allen samen.

 

 

 

—OVER DE DOCENTEN—

 

Sam: 

 

In 2017 I started AcroYoga. In the beginning it was a challenge, but after a while I started looking forward to the classes and I realized that it brought me much more than just a physical challenge. After a few years of doing AcroYoga I did the AcroYoga teacher training in September 2019. Now I teach workshops and weekly classes. 

 

 

 

I love it, that when I am doing and teaching AcroYoga, I feel my inner child growing and I can't think about other things like work or 'to do' lists. It helps me to come back to the here and now. 

 

It's also lovely to see people being happy, having fun and stepping out of their own comfort zone. 

 

 

 

I wish for everyone to experience the same feeling that I got through AcroYoga in their own journey of life and I love sharing this with you through AcroYoga!

 

 

 

Roald:

 

As an acrobat, yogi, and holistic massage practitioner, I was delighted when I found AcroYoga, a playful practice that blends all three of these beautiful paths.

 

 

 

By now, I’ve been teaching AcroYoga for more than ten years. What I love is that it has amazing depths, which lie hidden underneath layers of fun, playfulness and connection.

 

 

 

AcroYoga transforms lives with it's lightheartedness and welcoming spirit.

 

I love teaching, and do so with humor and inclusiveness.

 

In this workshop, I'm dedicated to help you find your next level of practice, whether that’s physically or psychologically.

 

Welcome!

 

 

 

—PRAKTISCHE INFORMATIE—

 

Lokatie: Yoga Utrecht, Oudegracht 243

 

Datum en tijd: 14 maart van 13:00-16:00 uur

 

Prijs: €37,50

 

inschrijven via momoyoga of door te mailen naar info@yogautrecht.nl


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu