Docenten

Anwar van Naerssen

Anwar van Naerssen (1974) vond het als kind al moeilijk om te begrijpen waarom mensen onaardig tegen elkaar doen en vaak competitief zijn. In 2006 vond hij een grote herkenning in het werk van de Dalai Lama door de nadruk op compassie en vriendelijkheid. Hij besloot om studie te gaan doen in Boeddhistische psychologie en vormen van meditatie. Na verdieping in het Boeddhisme zag hij door het werk van Eckhart Tolle en Jiddu Krishnamurti dat het uiteindelijk niet gaat om één vorm maar om het vinden van een vorm die het beste bij jou past. In 2010 ontdekte hij Yoga wat hem verheugde in het vinden van een fysieke connectie met het mentale. Anwar rondde in 2015 een 300 uurs Vinyasa teacherstraining af bij de Nieuwe Yoga school in Amsterdam. Hij begon daarna meteen met les geven en geeft nu met veel enthousiasme op verschillende plekken les.

"Als Yogadocent ben ik een gids in iets wat we samen doen. Door ons fysiek in te spannen ervaren we daarna ontspanning en een rust die er altijd al was onder alle onrust. Vinyasa betekent 'iets op de juiste plaats zetten' in het Sanskriet. Het is mijn bedoeling om onszelf in het nu te zetten met de Houdingen van Yoga en zo te kunnen ervaren dat er in het huidige moment meestal niets mis is. Het is een groot goed om dit met anderen te mogen delen!

AnneMarie Hiemstra

AnneMarie Hiemstra (1969) is een ervaren docent en geeft met veel enthousiasme en plezier yogales. Haar lessen zijn vloeiend, speels en verrassend. Ze gebruikt graag de afwisseling van dynamiek en verstilling. Haar lessen zijn een mix van zachte elementen (yin yoga, meditatie, ademoefeningen) afgewisseld met dynamische en krachtige series op het ademritme. 

AnneMarie heeft verschillende docenten-opleidingen gevolgd: klassieke hatha yoga bij Rob Obermeijer, power/ vinyasa yoga bij Tonnie Goes, Prana Yoga Flow bij Alberto Paganini en enkele teachertrainingen bij Max Strom. Daarnaast is ze geïnspireerd door de yin yoga van onder meer Sarah Powers. Naast de yoga werkt AnneMarie als raads- en communicatieadviseur bij een gemeente. Ze heeft communicatie gestudeerd.

“Yoga is voor mij meditatie door beweging. Door het lichaam flink te rekken en te strekken ervaar je fysiek meer ruimte en maak je ruimte voor de adem: meer zuurstof en energie. Maar het gaat ook om geestelijke ruimte: om de gedachten die alle kanten opgaan te focussen en je te concentreren. Om stil te worden van binnen en even zonder gedachten te zijn. Om leeg en vrij te zijn."

 

Ankie Bakker

Ankie Bakker (1967) volgde de docentenopleiding bij Yoga Centrum Utrecht. Ze werkt als taaladviseur in Rotterdam.

"Yoga betekent voor mij; met beide benen stevig op de grond staan, verbazing over de kracht van het lichaam, het hart in verbinding met de ander én een heldere geest. In mijn yogalessen staat dit centraal."

Judith Muijs

Judith Muijs (1973)volgde na een Aalo-opleiding diverse cursussen en workshops op het gebied van pilates, yoga en meditatie; Poweryoga van David Swenson, Yin yoga en Mindfulness bij Sarah Powers en Dana Marshall, Prana Yoga Flow met Alberto Paganini. Zij voltooide de Poweryoga docentenopleiding bij Tonnie Goes en de Pilates docentenopleiding (ook voor doelgroepen, ouderen en zwangeren) bij Fysio Physics. Judith heeft de afgelopen jaren (power-)yogalessen gegeven op verschillende sportscholen, (medisch) pilates bij een fysio-fitness praktijk en lessen verzorgd bij revalidatiecentrum de Hoogstraat. Ze is gecertificeerd Saswitha-Yogadocent. Vanuit de specialisatie-opleiding AOT van Dr. J. van Dixhoorn zijn Adem- en Ontspanningsoefeningen verweven in de les.

Naast yoga wordt ze geïnspireerd door meditatie. Ze beoefent Vipassana meditatie en volgde 9 jaar cursussen in de traditie van S.N. Goenka. Zij geeft op verschillende plaatsen les en werkt individueel met mensen o.a. met stress- en spanningsklachten.
 
"Het is uniek en bevrijdend, hoe jezelf van binnenuit volledig ont-moeten, de open aandacht van puur aanwezig-zijn, er telkens opnieuw weer een natuurlijk evenwicht ontstaat in je gehele wezen. Een gevoel van verlichting, vrijheid en vreugde".

 

Astrid van Wesenbeeck

Astrid van Wesenbeeck (1974) maakte kennis met yoga in haar studententijd bij Rob Obermeyer en volgde jaren later de Yoga Basic Vinyasa docentenopleiding bij Yoga Moves. Sinds het najaar van 2016 geeft ze met veel plezier en toewijding les en volgt ze regelmatig verdiepende trainingen bij inspirerende leraren. 

 

"Yoga is voor mij kunnen en durven samenvallen met dat wat er op dat moment is, wanneer en waar ook, op ieder moment in het leven. Het beoefenen van Hatha yoga en meditatie helpt me daarbij. Ik kan naar binnen keren om vanuit verbinding met mezelf tot expressie en verbinding met anderen te komen.

Ik creeer in mijn yogalessen graag een zachte en ongedwongen sfeer waarin iedereen in eigen tempo op innerlijke ontdekkingstocht kan gaan. Ik nodig je uit om met adem, lichaam, geest en emoties te werken, in specifieke houdingen, bewegingen (flows), ademhalings- en meditatie oefeningen."

 

Arwen van Putten

Jeanette Suijkerbuijk

Daniƫlle Ruigrok van der Werven

Marjolein Van der Velden

 

Als yogadocent biedt Marjolein laagdrempelige lessen. Ook beginners die het spannend vinden om een yogazaal binnen te stappen voelen zich in haar lessen thuis. Terwijl ook de meer beoefende yogi zich uitgedaagd kan voelen. Ze creëert graag een veilige omgeving voor haar leerlingen waarin je bewust kan leren en groeien.

 

Marjolein deelt graag haar kennis die ze de afgelopen ruim dertig jaar heeft verzameld in haar beoefening en bestudering van yoga. Ze volgde verschillende soorten lessen  bij verscheidene docenten, heeft de Vinyasa Teacher Training afgerond en is level 2 docent in Yoga Nidra.

 

Als manager van een grote afdeling in een grote, complexe organisatie en als moeder van twee pubers weet Marjolein wat het moderne westerse leven van je kan vragen en hoe yoga je daarbij kan helpen. Op de mat en ook daarbuiten.

 

Katja Struik

Marjon Wals


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu