Docenten

Anwar van Naerssen

Anwar van Naerssen (1974) vond het als kind al moeilijk om te begrijpen waarom mensen onaardig tegen elkaar doen en vaak competitief zijn. In 2006 vond hij een grote herkenning in het werk van de Dalai Lama door de nadruk op compassie en vriendelijkheid. Hij besloot om studie te gaan doen in Boeddhistische psychologie en vormen van meditatie. Na verdieping in het Boeddhisme zag hij door het werk van Eckhart Tolle en Jiddu Krishnamurti dat het uiteindelijk niet gaat om één vorm maar om het vinden van een vorm die het beste bij jou past. In 2010 ontdekte hij Yoga wat hem verheugde in het vinden van een fysieke connectie met het mentale. Anwar rondde in 2015 een 300 uurs Vinyasa teacherstraining af bij de Nieuwe Yoga school in Amsterdam. Hij begon daarna meteen met les geven en geeft nu met veel enthousiasme op verschillende plekken les.

"Als Yogadocent ben ik een gids in iets wat we samen doen. Door ons fysiek in te spannen ervaren we daarna ontspanning en een rust die er altijd al was onder alle onrust. Vinyasa betekent 'iets op de juiste plaats zetten' in het Sanskriet. Het is mijn bedoeling om onszelf in het nu te zetten met de Houdingen van Yoga en zo te kunnen ervaren dat er in het huidige moment meestal niets mis is. Het is een groot goed om dit met anderen te mogen delen!

Daniƫlle Ruigrok van der Werven

Daniëlle; Tijdens het werk als accountmanager voor zakelijke en particuliere evenementen startte mijn kennismaking met yoga. Al snel merkte ik verschil in mijn ZIJN en werd ik nieuwsgierig naar wat er nog meer achter deze yogalessen schuil ging. Inmiddels heb ik een 3-jarige yogaopleiding gevolgd en ben ik blij deze geweldige lessen door te mogen geven. In 2016 ben ik gestart met het geven van yoga en andere groepslessen.

 

Yoga is het leven en het leven is yoga. In het dagelijks leven worden we geconfronteerd met allerlei situaties waarin we actie kunnen ondernemen, in re-actie kunnen reageren of niks doen. Deze keuzes en het bewust zijn dat je hierin ontwikkelt neem je mee op je mat als wel in je dagelijks leven. 

Ik breng een oude en prachtige kennis over tijdens de les door middel van dagelijkse voorbeelden en yoga houdingen, de adem en ademhalingsoefeningen, concentratie en meditatie.

Soms serieus, soms een beetje streng, dan weer met een grapje. Maar altijd in liefdevolle aandacht en met een knipoog ;).

Marjolein Van der Velden

.“Alles wat je nodig hebt om ontspanning en inzicht te krijgen is in jezelf aanwezig,  op dit moment. Dat in jezelf vinden, is voor mij yoga.”

 

Als ervaren yogadocent bied Marjolein laagdrempelige lessen. Beginners voelen zich in mijn lessen algauw thuis, terwijl ook de meer beoefende yogi zich uitgedaagd voelt. Ik bied je een veilige omgeving waarin je bewust kan leren en groeien.
 
Ruim dertig jaar geleden maakte ze voor het eerst kennis met yoga.  Sinds die tijd volgde ze lessen en opleidingen bij verschillende docenten, vooral Iyengar yoga waarbij veel nadruk ligt op de precieze en veilige uitvoering van de houdingen. Dat brengt ze mee in haar lessen.
In 2017 heb ik met veel plezier de Vinyasa Teacher Training gevolgd en afgerond.

Al langer getriggerd door het diep kalmerende effect van Yoga Nidra kwam Marjolein in 2018 op het spoor van iRest Yoga Nidra, heeft ze de docentenopleiding gevolgd en is gecertificeerd iRest docent geworden. “Na al die jaren yoga heb ik in dit proces geleerd wat het écht betekent om naar mijn eigen lichaam te luisteren. Op een dieper niveau. Dat vind ik zo waardevol, dat ik het graag doorgeef.” 
 
Als manager van een grote afdeling in een complexe organisatie en als moeder van twee jong volwassen dochters weet ik wat het moderne westerse leven van je kan vragen en hoe yoga je daarbij kan helpen. Op de mat en vooral ook daarbuiten.

 

Dank je wel alvast en tot gauw.

 

Namasté

 

Marjolein 

 

Gerard Prins

Herma Kamphuis

Janneke van der Heijden

Is met zwangerschaps verlof

Aukje te Kaat

Acro Yoga Docenten

Twee docenten. Afgewisseld door Roald,Sam en Marijke

Rina Van der Weij

Sukanto kusters

Shimi Florentin

Nicke Smeets

Jana Namia

Jana Namia (Bhavan Seva Kaur)

 

I first came into contact with yoga 20 years ago. I started a new job and I felt that I needed to calm down after working all day. All I learned was breathing, but it gave me a good base for my next life period. I started with Kundalini yoga 5 years ago, when I went to an ashram in France as a volunteer. I just wanted a holiday, but it was a life changing experience. After the first day and the first morning Sadhana (morning group practice) I said: "Very weird yoga, it's nice, but most probably I will not continue with it". And here I am :) 

I´m a Kundalini yoga teacher who is practicing yoga every day, I'm still learning and I'm currently studying level 2 and I'm preparing to become a trainer for new yoga teachers. 

With Kundalini Yoga, the door to new knowledge of myself and the world has opened up for me. With my daily practice I see a lot of positive change and I also perceive that my decisions and life journey is more conscious.

Kundalini Yoga is the Yoga of Consciousness. It brings us clarity in life and helps us to experience life in full connection with ourselves and to be true to ourselves and to life.

Dirk Broenink


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu