Docenten

Anwar van Naerssen

Anwar van Naerssen (1974) vond het als kind al moeilijk om te begrijpen waarom mensen onaardig tegen elkaar doen en vaak competitief zijn. In 2006 vond hij een grote herkenning in het werk van de Dalai Lama door de nadruk op compassie en vriendelijkheid. Hij besloot om studie te gaan doen in Boeddhistische psychologie en vormen van meditatie. Na verdieping in het Boeddhisme zag hij door het werk van Eckhart Tolle en Jiddu Krishnamurti dat het uiteindelijk niet gaat om één vorm maar om het vinden van een vorm die het beste bij jou past. In 2010 ontdekte hij Yoga wat hem verheugde in het vinden van een fysieke connectie met het mentale. Anwar rondde in 2015 een 300 uurs Vinyasa teacherstraining af bij de Nieuwe Yoga school in Amsterdam. Hij begon daarna meteen met les geven en geeft nu met veel enthousiasme op verschillende plekken les.

"Als Yogadocent ben ik een gids in iets wat we samen doen. Door ons fysiek in te spannen ervaren we daarna ontspanning en een rust die er altijd al was onder alle onrust. Vinyasa betekent 'iets op de juiste plaats zetten' in het Sanskriet. Het is mijn bedoeling om onszelf in het nu te zetten met de Houdingen van Yoga en zo te kunnen ervaren dat er in het huidige moment meestal niets mis is. Het is een groot goed om dit met anderen te mogen delen!

Daniƫlle Ruigrok van der Werven

Daniëlle; Tijdens het werk als accountmanager voor zakelijke en particuliere evenementen startte mijn kennismaking met yoga. Al snel merkte ik verschil in mijn ZIJN en werd ik nieuwsgierig naar wat er nog meer achter deze yogalessen schuil ging. Inmiddels heb ik een 3-jarige yogaopleiding gevolgd en ben ik blij deze geweldige lessen door te mogen geven. In 2016 ben ik gestart met het geven van yoga en andere groepslessen.

 

Yoga is het leven en het leven is yoga. In het dagelijks leven worden we geconfronteerd met allerlei situaties waarin we actie kunnen ondernemen, in re-actie kunnen reageren of niks doen. Deze keuzes en het bewust zijn dat je hierin ontwikkelt neem je mee op je mat als wel in je dagelijks leven. 

Ik breng een oude en prachtige kennis over tijdens de les door middel van dagelijkse voorbeelden en yoga houdingen, de adem en ademhalingsoefeningen, concentratie en meditatie.

Soms serieus, soms een beetje streng, dan weer met een grapje. Maar altijd in liefdevolle aandacht en met een knipoog ;).

Marjolein Van der Velden

.“Alles wat je nodig hebt om ontspanning en inzicht te krijgen is in jezelf aanwezig,  op dit moment. Dat in jezelf vinden, is voor mij yoga.”

 

Als ervaren yogadocent bied Marjolein laagdrempelige lessen. Beginners voelen zich in mijn lessen algauw thuis, terwijl ook de meer beoefende yogi zich uitgedaagd voelt. Ik bied je een veilige omgeving waarin je bewust kan leren en groeien.
 
Ruim dertig jaar geleden maakte ze voor het eerst kennis met yoga.  Sinds die tijd volgde ze lessen en opleidingen bij verschillende docenten, vooral Iyengar yoga waarbij veel nadruk ligt op de precieze en veilige uitvoering van de houdingen. Dat brengt ze mee in haar lessen.
In 2017 heb ik met veel plezier de Vinyasa Teacher Training gevolgd en afgerond.

Al langer getriggerd door het diep kalmerende effect van Yoga Nidra kwam Marjolein in 2018 op het spoor van iRest Yoga Nidra, heeft ze de docentenopleiding gevolgd en is gecertificeerd iRest docent geworden. “Na al die jaren yoga heb ik in dit proces geleerd wat het écht betekent om naar mijn eigen lichaam te luisteren. Op een dieper niveau. Dat vind ik zo waardevol, dat ik het graag doorgeef.” 
 
Als manager van een grote afdeling in een complexe organisatie en als moeder van twee jong volwassen dochters weet ik wat het moderne westerse leven van je kan vragen en hoe yoga je daarbij kan helpen. Op de mat en vooral ook daarbuiten.

 

Dank je wel alvast en tot gauw.

 

Namasté

 

Marjolein 

 

Gerard Prins

Acro Yoga Docenten

Twee docenten. Afgewisseld door Roald,Sam en Marijke

Rina Van der Weij

Shimi Florentin

Hi, my name is Shimi and I'm happy that you are reading this :)

 

Bottom line at the top: yoga changed my life. It helped me to release many insecurities, gave me much-needed perspective and taught me to trust my intuition. It did not happen overnight, it's a practice, after all. It happened by returning to the mat time after time, cultivating awareness and learning to accept what I became aware of. 

 

Sometimes, the breath knows before the body and the body knows before the mind. The trick is to learn to listen to more than our thoughts. Yoga teaches respect to the other parts of us, the flow of your breath, the wisdom of your body and the wholeness of your spirit.

 

 

Whenever you take a deep, conscious breath, you are inviting yourself to the present moment. And this is where the magic happens.  

Janine Peters

 

"How you Vibrate is what the universe echoes back to you

in every moment”

 

My life story has been showered with many amazing blessings and joys, and equally with many taxing sufferings and pains. In my 44 years of living, I have realised that life is teaching me daily through the chakra system to discover more about myself, from the charge frequency that the opposing polarities of these high and low experiences have shown me.

 

The Chakras are the architect of our Souls.

We have many Chakras within our subtle energy bodies, but there are 7 main chakras that run along our spinal colomn, in the colors of the rainbow. These delightful spinning energy wheels of color and light are an insightful map to follow and find the treasures that reside inside all of our hearts. I am ‘chakra- crazy’ and I love to teach and inspire others to tap into these dynamic information portals, from my own authentic practice, to

find the proverbial ‘pot of gold’ at the end of this rainbow system.

 

In my own personal journey of the chakras, I have read many books and literature, explaining the aspects of each chakra. However, it was only when I practiced Chakra Yoga and Chakra Dance, that I truly connected to my energy system and experienced the benefits of these spinning wheels. Movement is Medicine! So practices like yoga and dance, balance and align the chakras & their charge (life force) within the physical body’s expression; releasing imbalances in thoughts and

emotions.

 

“When you unlock the mysteries of the 7 chakras, you will truly realize that you are not the body and not even the mind. You are the eternal spirit.”

Linda van Toor

Linda; Heeft in 2024 de vierjarige opleiding Saswitha Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven afgerond met als specialisatiejaar chakrapsychologie.
Daarnaast geeft Linda ademtherapie in 1 op 1 sessies.
Yoga is voor voor mij stil worden, een-wording, verbinding en evenwicht. In yoga vind ik mezelf. Ontspanning, souplesse en kracht. Tevreden met de ontevredenheid. De adem als verbinding tussen lichaam en geest.
Wanneer ik yoga beoefen wordt het stil in mij en voel ik mij verbonden met mezelf, met alles in mij en met alles om mij heen. Yoga leert mij in het moment zijn.
De yoga traditie leert mij te onthechten van het resultaat. Ik ben blij en dankbaar dat yoga op mijn pad is gekomen. Dat yoga mijn pad is geworden en dat ik deze kennis mag doorgeven in de lessen die ik geef.

Tessa Pronk

Bijna 20 jaar geleden kwam yoga in mijn leven en al die tijd heeft het me steeds weer de nodige rust, ontspanning, heling, bewustwording en groei gebracht. Op het pad van yoga ben je naar mijn mening nooit uitgeleerd en in de loop van de jaren heb ik daarom veel yogaopleidingen en trainingen gevolgd. Ik houd erg van in de natuur zijn en daarom heb ik ook de opleidingen tot mind-walk trainer en natuurcoach gevolgd. 

 

Na 15 jaar in het basisonderwijs te hebben gewerkt geef ik sinds 2007 les in verschillende yogavormen zoals hatha yoga, dru yoga, yin yoga, restorative yoga en yoga nidra. Naast wekelijkse lessen verzorg ik ook regelmatig specials en retreats op fijne locaties of in de natuur. 

 

Ik geef mijn lessen graag rondom thema's zoals bijvoorbeeld balans, concentratie, zachtheid, de natuur elementen of de seizoenen. Hierdoor wordt het vaak makkelijker om wat je in de les ervaart ook mee te nemen in het dagelijks leven. Mijn stijl van lesgeven is toegankelijk, ontspannen en rustig, maar een beetje uitdaging ga ik ook niet uit de weg. 


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu