Docenten

Anwar van Naerssen

Anwar van Naerssen (1974) vond het als kind al moeilijk om te begrijpen waarom mensen onaardig tegen elkaar doen en vaak competitief zijn. In 2006 vond hij een grote herkenning in het werk van de Dalai Lama door de nadruk op compassie en vriendelijkheid. Hij besloot om studie te gaan doen in Boeddhistische psychologie en vormen van meditatie. Na verdieping in het Boeddhisme zag hij door het werk van Eckhart Tolle en Jiddu Krishnamurti dat het uiteindelijk niet gaat om één vorm maar om het vinden van een vorm die het beste bij jou past. In 2010 ontdekte hij Yoga wat hem verheugde in het vinden van een fysieke connectie met het mentale. Anwar rondde in 2015 een 300 uurs Vinyasa teacherstraining af bij de Nieuwe Yoga school in Amsterdam. Hij begon daarna meteen met les geven en geeft nu met veel enthousiasme op verschillende plekken les.

"Als Yogadocent ben ik een gids in iets wat we samen doen. Door ons fysiek in te spannen ervaren we daarna ontspanning en een rust die er altijd al was onder alle onrust. Vinyasa betekent 'iets op de juiste plaats zetten' in het Sanskriet. Het is mijn bedoeling om onszelf in het nu te zetten met de Houdingen van Yoga en zo te kunnen ervaren dat er in het huidige moment meestal niets mis is. Het is een groot goed om dit met anderen te mogen delen!

Daniƫlle Ruigrok van der Werven

Daniëlle; Tijdens het werk als accountmanager voor zakelijke en particuliere evenementen startte mijn kennismaking met yoga. Al snel merkte ik verschil in mijn ZIJN en werd ik nieuwsgierig naar wat er nog meer achter deze yogalessen schuil ging. Inmiddels heb ik een 3-jarige yogaopleiding gevolgd en ben ik blij deze geweldige lessen door te mogen geven. In 2016 ben ik gestart met het geven van yoga en andere groepslessen.

 

Yoga is het leven en het leven is yoga. In het dagelijks leven worden we geconfronteerd met allerlei situaties waarin we actie kunnen ondernemen, in re-actie kunnen reageren of niks doen. Deze keuzes en het bewust zijn dat je hierin ontwikkelt neem je mee op je mat als wel in je dagelijks leven. 

Ik breng een oude en prachtige kennis over tijdens de les door middel van dagelijkse voorbeelden en yoga houdingen, de adem en ademhalingsoefeningen, concentratie en meditatie.

Soms serieus, soms een beetje streng, dan weer met een grapje. Maar altijd in liefdevolle aandacht en met een knipoog ;).

Marjolein Van der Velden

.“Alles wat je nodig hebt om ontspanning en inzicht te krijgen is in jezelf aanwezig,  op dit moment. Dat in jezelf vinden, is voor mij yoga.”

 

Als ervaren yogadocent bied Marjolein laagdrempelige lessen. Beginners voelen zich in mijn lessen algauw thuis, terwijl ook de meer beoefende yogi zich uitgedaagd voelt. Ik bied je een veilige omgeving waarin je bewust kan leren en groeien.
 
Ruim dertig jaar geleden maakte ze voor het eerst kennis met yoga.  Sinds die tijd volgde ze lessen en opleidingen bij verschillende docenten, vooral Iyengar yoga waarbij veel nadruk ligt op de precieze en veilige uitvoering van de houdingen. Dat brengt ze mee in haar lessen.
In 2017 heb ik met veel plezier de Vinyasa Teacher Training gevolgd en afgerond.

Al langer getriggerd door het diep kalmerende effect van Yoga Nidra kwam Marjolein in 2018 op het spoor van iRest Yoga Nidra, heeft ze de docentenopleiding gevolgd en is gecertificeerd iRest docent geworden. “Na al die jaren yoga heb ik in dit proces geleerd wat het écht betekent om naar mijn eigen lichaam te luisteren. Op een dieper niveau. Dat vind ik zo waardevol, dat ik het graag doorgeef.” 
 
Als manager van een grote afdeling in een complexe organisatie en als moeder van twee jong volwassen dochters weet ik wat het moderne westerse leven van je kan vragen en hoe yoga je daarbij kan helpen. Op de mat en vooral ook daarbuiten.

 

Dank je wel alvast en tot gauw.

 

Namasté

 

Marjolein 

 

Gerard Prins

Herma Kamphuis

Janneke van der Heijden

Is met zwangerschaps verlof

Aukje te Kaat

Acro Yoga Docenten

Twee docenten. Afgewisseld door Roald,Sam en Marijke

Rina Van der Weij

Sukanto kusters

Shimi Florentin

Nicke Smeets

Lilly Indra

So grateful to have traveled the world.
And to have journeyed deep within.
Emerged myself in the diversity of life.
Explored different universes and dimensions.

The more I discover, the more I understand that our home is a planet that bursts with potential.


Humans have unlimited possibilities. We can create anything we wish.
We are living in the paradise we are dreaming of.

But what about all the suffering on this earth?
Yes, we have wars, people living in poverty and so on.
But we are not burning in hell. The world is not lacking compassion.
Currently humans seem to face a lot of inner conflicts and restlessness.
These are reflected by the creation of the external conflicts.
 But beyond those, our fundamental nature is good.

Humans are beautiful beings, full of love, compassion and kindness.
Even our whole system, body & mind, are physically built this way.
If you help, care or give love to another living being,
your brain will release pleasure chemicals.


So, you literally get rewarded by your own system.
We are designed to care.

But sometimes it’s hard for people to care.
If there were periods in your life where you missed out on love,
you are carrying this as a pattern inside your subconscious mind.
You will have to break this pattern, or you will repeat it.

Repeating means that you will not be able to give the love and care you missed yourself, to someone else. You become an example of ‘hurt people hurt’.
You can break this pattern by traveling inside, where you’ll find you are able to change
these conditionings and patterns.
To enter the path of awareness and self-love. This is also known as clearing old karma.

Breaking patterns is not always easy, but the reward is big.
 An abundance of love and care will get released within you and sharing this will be joyful and effortless.
 The more humans who’ll reach this state, the more these positive vibrations will travel over the earth and effect more and more people along the way.
This will be a true development of the planet and the human species.

 

To make this planet a heaven on earth, everyone has to take their own responsibility to break this cycle.

Together we will plant back the chopped trees on our holy land. Let the flowers in our heart blossom beautifully.

My intention and life purpose is to support this movement.

 


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu