Docenten

Anwar van Naerssen

Anwar van Naerssen (1974) vond het als kind al moeilijk om te begrijpen waarom mensen onaardig tegen elkaar doen en vaak competitief zijn. In 2006 vond hij een grote herkenning in het werk van de Dalai Lama door de nadruk op compassie en vriendelijkheid. Hij besloot om studie te gaan doen in Boeddhistische psychologie en vormen van meditatie. Na verdieping in het Boeddhisme zag hij door het werk van Eckhart Tolle en Jiddu Krishnamurti dat het uiteindelijk niet gaat om één vorm maar om het vinden van een vorm die het beste bij jou past. In 2010 ontdekte hij Yoga wat hem verheugde in het vinden van een fysieke connectie met het mentale. Anwar rondde in 2015 een 300 uurs Vinyasa teacherstraining af bij de Nieuwe Yoga school in Amsterdam. Hij begon daarna meteen met les geven en geeft nu met veel enthousiasme op verschillende plekken les.

"Als Yogadocent ben ik een gids in iets wat we samen doen. Door ons fysiek in te spannen ervaren we daarna ontspanning en een rust die er altijd al was onder alle onrust. Vinyasa betekent 'iets op de juiste plaats zetten' in het Sanskriet. Het is mijn bedoeling om onszelf in het nu te zetten met de Houdingen van Yoga en zo te kunnen ervaren dat er in het huidige moment meestal niets mis is. Het is een groot goed om dit met anderen te mogen delen!

AnneMarie Hiemstra

AnneMarie Hiemstra (1969) is een ervaren docent en geeft met veel enthousiasme en plezier yogales. Haar lessen zijn vloeiend, speels en verrassend. Ze gebruikt graag de afwisseling van dynamiek en verstilling. Haar lessen zijn een mix van zachte elementen (yin yoga, meditatie, ademoefeningen) afgewisseld met dynamische en krachtige series op het ademritme. 

AnneMarie heeft verschillende docenten-opleidingen gevolgd: klassieke hatha yoga bij Rob Obermeijer, power/ vinyasa yoga bij Tonnie Goes, Prana Yoga Flow bij Alberto Paganini en enkele teachertrainingen bij Max Strom. Daarnaast is ze geïnspireerd door de yin yoga van onder meer Sarah Powers. Naast de yoga werkt AnneMarie als raads- en communicatieadviseur bij een gemeente. Ze heeft communicatie gestudeerd.

“Yoga is voor mij meditatie door beweging. Door het lichaam flink te rekken en te strekken ervaar je fysiek meer ruimte en maak je ruimte voor de adem: meer zuurstof en energie. Maar het gaat ook om geestelijke ruimte: om de gedachten die alle kanten opgaan te focussen en je te concentreren. Om stil te worden van binnen en even zonder gedachten te zijn. Om leeg en vrij te zijn."

 

Sabine ten Have

Sabine ten Have (1975) heeft haar opleiding gevolgd bij de Intensieve Yogascholing van Rob Obermeyer. Zij studeerde journalistiek en werkte enkele jaren voor diverse tijdschriften. Zij geeft naast haar lessen bij Yoga Utrecht ook meerdere lessen in Zuilen.

"Yoga stelt mij in staat een eenheidsgevoel te ervaren. Een met het geheel. Dat geeft mij kracht en rust. In mijn lessen wissel ik deze kracht en rust met elkaar af. Voor beide is ruimte, voor beide is de bewuste aandacht nodig. Dat wat je aandacht geeft groeit. Zo ervaar ik dat ook in mijn dagelijks leven. Als ik even dreig mee te gaan in de stress van alledag, keer ik weer terug naar het lichaam, het lichaam voelen, opmerkzaam worden van de adem. De rust en kracht keren weer terug, want weg zijn ze nooit geweest. Het brengt me in contact met mijn innerlijke stem, die precies weet wat goed voor me is. Om dit gevoel samen met elkaar in een groep te kunnen ervaren vind ik heel erg mooi."

Ankie Bakker

Ankie Bakker (1967) volgde de docentenopleiding bij Yoga Centrum Utrecht. Ze werkt als taaladviseur in Rotterdam.

"Yoga betekent voor mij; met beide benen stevig op de grond staan, verbazing over de kracht van het lichaam, het hart in verbinding met de ander én een heldere geest. In mijn yogalessen staat dit centraal."

Esther van den Bos

Esther van den Bos (1972) rondde in 1997 een sportopleiding af, waar ze werd opgeleid in anatomie en fysiologie. Ze werkte jarenlang op sportcentra waar ze groepslessen verzorgde. Daarnaast begon ze Yogalessen te volgen. Yoga boeide haar enorm en ze volgde een verdiepingscursus. Ze wist het al gauw zeker, ze wilde Yogales geven! Bij Yoga Moves volgde zij een Vinyasa Teacher Training. Daarna ging ze enthousiast als docent aan de slag bij Pure Energy Yoga. Uitbreiding van haar kennis deed zij op door het volgen van workshops bij o.a. Max Strom (ademhaling), Anat Geiger (Yin & Power Yoga), Shiva Rea (Prana Flow), Sebastian Pucelle (Yin), Jason Crandell en David Lurey (Vinyasa). Ze nam deel aan diverse Yoga retreats en festivals. Ook genoot zij spirituele scholing. In 2014 sloot Pure Energy Yoga haar deuren. Esther, aangemoedigd door haar leerlingen, ging zelfstandig verder met het geven van Power en Yin Yoga lessen onder de naam Lucky Yoga. Vorig jaar startte ze met een opleiding Thaise Yoga Massage. Naast het geven van lessen werkt Esther als Office Manager en loopt ze graag hard.  

 
"Ik houd er van om mee te ademen met mensen en organisaties. Yoga stelt mij daartoe in staat. Er gaat voor mij niets boven een rijke, krachtige adem voelen in een sterk lichaam. Het maakt mij gelukkig om mensen te helpen dit gevoel te leren kennen en hier steeds dichter bij te komen. Dit in een groep doen geeft fijne energie waarvan iedereen gaat sprankelen. Ik houd ervan om mensen te zien genieten in een les met een ontspannen sfeer en ruimte voor plezier. Je bent welkom om mee te doen. De deur staat voor je open!   "

Franck Wagemakers

Franck Wagemakers (1974) maakte in 2001 kennis met Yoga. Om zijn eigen beoefening te verdiepen volgde hij met goed gevolg de ‘Yoga Alliance’ gecertificeerde yogalerarenopleiding van Johan Noorloos, Marcel van de Vis en Anat Geiger. Tijdens de opleiding is Franck ook door gespecialiseerde gastdocenten onderwezen in filosofie, anatomie, ademhaling, meditatie, zwangerschapsyoga, kundalini en ayurveda. Sinds 2011 geeft Franck (met name Vinyasa) yogales omdat hij zijn enthousiasme over yoga graag wil overbrengen en deelnemers wil ondersteunen om zichzelf verder te ontwikkelen. Zijn dynamische en uitdagende lessen kenmerken zich door het werken met inspirerende (filosofische) thema's en Franck's enthousiasme. In het dagelijks leven werkt hij als beleidsmedewerker bij Slachtofferhulp Nederland.

"Yoga is persoonlijk en een ieder kan er iets anders aan beleven. Persoonlijk denk en beleef ik dat yoga meer is dan de beoefening van lichamelijke houdingen, maar uiteraard is het prima als je yoga alleen als ‘sport’ of ‘ontspanningsoefening’ ziet. Als je al eens yoga hebt beoefend, heb je misschien wel gemerkt dat yoga ook een mentale impact kan hebben. Wellicht ervaar je dat je bewuster, gelijkmoediger en milder wordt door je yogabeoefening. In yoga richt je je op bewustzijn: bewust – zijn. Yoga is de reis van jezelf, door jezelf, naar jezelf. Je leert jezelf beter kennen en kunt patronen doorbreken. Daarnaast kom je door de inspanning tijdens mijn dynamische lessen makkelijker tot ontspanning.
Door yoga ben ik meer bewust gaan leven. Op mijn yogamat leer ik onder meer over compassie (met anderen en mezelf) en gelijkmoedigheid; om waar te nemen zonder veroordelend te zijn. Ik hoop je eens op de yogamat te ontmoeten! 

Judith Muijs

Judith Muijs (1973)volgde na een Aalo-opleiding diverse cursussen en workshops op het gebied van pilates, yoga en meditatie; Poweryoga van David Swenson, Yin yoga en Mindfulness bij Sarah Powers en Dana Marshall, Prana Yoga Flow met Alberto Paganini. Zij voltooide de Poweryoga docentenopleiding bij Tonnie Goes en de Pilates docentenopleiding (ook voor doelgroepen, ouderen en zwangeren) bij Fysio Physics. Judith heeft de afgelopen jaren (power-)yogalessen gegeven op verschillende sportscholen, (medisch) pilates bij een fysio-fitness praktijk en lessen verzorgd bij revalidatiecentrum de Hoogstraat. Ze is gecertificeerd Saswitha-Yogadocent. Vanuit de specialisatie-opleiding AOT van Dr. J. van Dixhoorn zijn Adem- en Ontspanningsoefeningen verweven in de les.

Naast yoga wordt ze geïnspireerd door meditatie. Ze beoefent Vipassana meditatie en volgde 9 jaar cursussen in de traditie van S.N. Goenka. Zij geeft op verschillende plaatsen les en werkt individueel met mensen o.a. met stress- en spanningsklachten.
 
"Het is uniek en bevrijdend, hoe jezelf van binnenuit volledig ont-moeten, de open aandacht van puur aanwezig-zijn, er telkens opnieuw weer een natuurlijk evenwicht ontstaat in je gehele wezen. Een gevoel van verlichting, vrijheid en vreugde".

 

Astrid van Wesenbeeck

Astrid van Wesenbeeck (1974) maakte kennis met yoga in haar studententijd bij Rob Obermeyer en volgde jaren later de Yoga Basic Vinyasa docentenopleiding bij Yoga Moves. Sinds het najaar van 2016 geeft ze met veel plezier en toewijding les en volgt ze regelmatig verdiepende trainingen bij inspirerende leraren. 

 

"Yoga is voor mij kunnen en durven samenvallen met dat wat er op dat moment is, wanneer en waar ook, op ieder moment in het leven. Het beoefenen van Hatha yoga en meditatie helpt me daarbij. Ik kan naar binnen keren om vanuit verbinding met mezelf tot expressie en verbinding met anderen te komen.

Ik creeer in mijn yogalessen graag een zachte en ongedwongen sfeer waarin iedereen in eigen tempo op innerlijke ontdekkingstocht kan gaan. Ik nodig je uit om met adem, lichaam, geest en emoties te werken, in specifieke houdingen, bewegingen (flows), ademhalings- en meditatie oefeningen."

 

Arwen van Putten

Jeanette Suijkerbuijk


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu