Volle maan meditatie

Volgende volle maan meditatie 24 februari 20:00 uur Volle maan meditatie
Elke maan is er een gratis volle maan meditatie in Yoga Utrecht aan de Oudegracht 243. 
In iedere vorm van de natuur kom je cirkels tegen. De ringen van de groei van een boom, de seizoenen die elkaar opvolgen in een cirkel elk jaar opnieuw en de planeten die in cirkels om de zon heen draaien.
Het verloop van de groei en afname van de maan is net zo.
Als je je leven gaat inrichten naar het verloop van de maan geeft het je een manier, er zijn vele andere manieren natuurlijk, om je helderheid te geven. Helderheid in hoe je zelf je wensen uit, hoe je denkt, praat en acties uit voert. Daarnaast geeft het je gereedschap om voor jezelf tijd van rust en stilte in te plannen.
Je zal na verloop van tijd gaan merken dat de zelfde soort situaties in je leven terug keren in een circulaire vorm en daarin kun je terug zien hoe je er in reageert. Tot je een bepaald inzicht krijgt en er verlicht in kunt staan. Vervolgens kan het zo zijn dat je misschien dat inzicht weer even verliest of het raakt op de achtergrond en dan komt het ineens weer op en begin je opnieuw.
De ontwikkeling van het leven verloopt ook in een circel, een circel in 3D, namelijk een spiraal. Elke keer ontwikkel je bepaalde kennis die je kunt toepassen. Elke keer opnieuw. Dat is naar mijn inzien ook de reden waarom Patanjali de yoga sutra’s is begonnen met “nu begint yoga”, met de suggestie dat er daarvoor ook zich iets heeft afgespeeld en dat je elk moment opnieuw kan beginnen. Of elke maan cyclus.
Bij nieuwe maan zet je een intentie of een wens uit en ga je daarnaar handelen.
Bij volle maan kijken we terug naar de momenten die we hebben meegemaakt, hoe we daarin hebben gereageerd, gehandeld en hoe we het eventueel nog kunnen bijsturen. We vergeven, laten los wat ons niet meer dient en zijn dankbaar voor alles wat er nu is.
Deze les draait om meditatie en zelf inzicht en zelf ontwikkeling. Ik ben alleen maar degene die daarvoor ruimte biedt en zal de avond beginnen en eindigen. Het is geen asana les. Je zit in een meditatie houding die voor jou aangenaam en stabiel is. Op een kussen, blok of meditatiebankje.
De meditatie is gratis, een vrijwillige donatie mag en kun je storten op de rekening van Yoga Utrecht.
Er zijn meer plekken beschikbaar dan tijdens de reguliere lessen omdat we geen mat nodig hebben, wel is het goed om je aan te melden voor de les zodat we kunnen inschatten voor hoeveel mensen we de spullen klaar mogen leggen. Je aanmelden kan via www.momoyoga.nl/YU.
Graag tot de volgende volle maan in Yoga Utrecht aan de Oudegracht 243.


'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu