20 apr 2018 | Koningsdag XL Les!

Met Koningsdag is er een speciale Koningsflow met Astrid! Van 10:30 tot 12:00. Op 26 april is er het normale rooster en verder zijn er op koningsdag geen lessen. Veel plezier met deze mooie les! YU-)


Lees meer > >

27 mrt 2018 | Cursus Tibetaanse Yoga voor leden van Yoga Utrecht

Voor leden van Yoga Utrecht is er vanaf 24 april de mogelijkheid om gratis mee te doen aan een cursus Tibetaanse yoga! 7 keer op de dinsdagmorgen. Voorwaarde is wel dat je elke keer kan komen. Aanmelden kan per mail: Anwar@Yogautrecht.nl

 

Zie hier onder voor meer info. :-)

 

Tibetaanse Yoga en Meditatie

 

 

 

traag & krachtig – ontspanning & alertheid

 

ontmoetingen in Utrecht

 

We bieden een cursus aan van 7 lessen waarin je de krachtige werking van Tibetaanse Yoga en Meditatie kunt ontdekken. Deze Boeddhistische vorm komt voort uit eeuwenoude kennistradities over lichaam, adem en bewustzijn.

 

De traagheid en precisie van de yoga-oefeningen bouwen een zekere spierspanning op en in deze spanning leer je te ontspannen. Je voelt lichamelijke sensaties en het stromen van je levensenergie. Daarnaast kan het ervaren van lichamelijke en geestelijke frustraties een bron zijn van zelfonderzoek. Ademhalen is het voertuig van de oefeningen: doelmatigheid & wil kun je laten varen. In de yoga en meditatieoefeningen ontwikkel je een kwaliteit van oplettendheid die ook doorwerkt in het dagelijks leven.

 

Tibetaanse Yoga en Meditatie is een grondig lichamelijk antwoord op de dagelijkse portie hoofdigheid & stress.

 

Amon Krijger begeleidt mensen die nieuwsgierig zijn naar zichzelf en hun levensvragen willen onderzoeken, door middel van Reiki, gesprekken en kaartlegging. Sinds 2012 volgt zij Boeddhistische psychologie, Tibetaanse yoga en meditatie, en de voortgezette dzokchen groep bij Robert Hartzema en Marjan Möller.

 

Melanie Kandelaars is werkzaam als docent/coach in het Kunstonderwijs. Zij volgt sinds 2009 Boeddhistische psychologie, Tibetaanse yoga en meditatie,  Vajrayogini en de dzokchen groepen. Voor meer informatie zie: www.karnak.nl

 

Tijd: Dinsdagochtend 10 - 11.30 uur

 

Data: 24 april, 1, 8 15, 22, 29 mei & 5 juni

 

 Prijs: €70, studenten € 55

 

Voor abonnees van YogaUtrecht reserveren wij de helft van de plekken en zijn er geen extra kosten aan verbonden. (wel dat je alle keren komt)

 

 Aanmelden of vragen:

 

Amon • info@padvandekrijger.nl

 

Melanie  • tym.utrecht@xs4all.nl

 

Anwar. (yoga Utrecht) anwar@yogautrecht.nl

 

 

 

 

 


Lees meer > >

27 mrt 2018 | Met Pasen zijn we open!

Met de pasen is Yoga Utrecht gewoon open! Eerste paasdag twee lessen in de morgen en tweede paasdag twee lessen in de avond. De Hatha les van 17:30 op maandag vervalt, verder gaat alles door. Wees welkom! :-)


Lees meer > >

20 mrt 2018 | Nieuwe workshops!

Nieuwe workshops staan online. Kijk bij workshops! :-)


Lees meer > >

9 feb 2018 | Nieuwsbrief Yoga Utrecht.

Nieuwsbrief Yoga Utrecht Februari. 

 

https://mailchi.mp/c7abaddf7335/yoga-utrecht-februari?e=bd32ead5b5

 

Aanmelden kan via deze link. Namasté


Lees meer > >

3 feb 2018 | Nieuwe cursus in maart! Het achtvoudige pad.

 

 

Cursus, Het achtvoudige pad. (Mindfulness, Meditatie en Yoga)

 

In acht wekelijkse lessen zal Anwar van Naerssen een uitleg en oefeningen geven over het achtvoudige pad van Yoga. Yoga is van oorsprong een achtvoudig pad met als laatste stap verlichting. Deze laatste stap is het zelfde als bij het Boeddhistisch achtvoudige pad waarin veel overeenkomsten te vinden zijn met dat van de Yoga. In de cursus zullen verschillende invalshoeken aan bod komen om de overeenkomsten te laten zien  tussen Yoga, Boeddhisme en andere stromingen. Een zowel fysieke als mentale beoefening zal de cursisten een gebalanceerd gevoel mee geven.

 

De cursus werkt toe naar een ervaring van eenheid met het leven en elkaar. In elke les komt een stap van het pad aan bod. Mindfulness, meditatie en de fysieke yoga (Asana) horen hier ook bij.

 

Op 7 vrijdagavonden en 1 zaterdagmiddag gaan we samen verkennen en uitvinden dat het leven mooi is en krijgen we wat extra gereedschap mee om het zo te ervaren. Het belangrijkste middel voor dit alles heb je al. Want dat ben je zelf!

 

Tijden: Op 7 vrijdagen van 19:15 tot 21:00 en 1 zaterdag van 13:00 tot 15:30.

 

Elke sessie krijgen de cursisten een hand-out mee zodat ze thuis nog kunnen oefenen en het nog eens kunnen na lezen.

 

Aantal plekken: 15 /16                             Kosten: 180 euro voor de hele cursus

 

    Data: Vrijdag. 2, 9, 16, 23, 30 maart, 6 en 13 April plus zaterdag 21 april

 

Wees er snel bij want met 16 mensen is het zo vol. ;-)

 

Inschrijven kan door een mail te sturen naar Anwar@yogautrecht.nl

 

Ik heb er zin in en denk dat het een mooie cursus wordt!  We gaan iets aanraken wat klaar staat om wakker te worden. :-)

 

Anwar.

 

 

 


Lees meer > >

'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu