1 dec 2021 | Help, ik heb Corona!

Zoals sommigen van jullie al gezien hebben zijn Daniëlle en ik deze week niet in de yogastudio. 

We zijn allebei positief getest op Corona en moeten daarom eerst uitzieken. Het valt mij met name mee. Ik heb wat spierpijn en ben iets eerder moe. Daniëlle had de eerste dagen meer klachten maar daar gaat het nu ook alweer beter mee. 

 

Na een positieve zelftest hebben we ons ook laten testen door de GGD. Ik moest daarvoor een uur buiten wachten maar een officiële registratie leek me toch wel handig. Bizarre ervaring om met 100 mensen met een mondkapje op buiten op een parkeerplaats te staan wachten. Gelukkig was het wel droog. :) Per mail kreeg ik de volgende dag een positieve test uitslag. 

 

Voordeel zal zijn dat we hierna antistoffen hebben en beter beschermd zijn! 

 

We zullen pas weer terugkomen als we 48 uur klachten vrij zijn zoals wordt geadviseerd. 

 

Wat mij helpt is ademhalingsoefeningen , quercetine, zinktabletten en vitamine D. (Gewoon te halen bij Holland en Barret) 

Verstandig om in huis te hebben en ook preventief te nemen. Ik neem nu iets meer dan voorheen. Verder is het ook belangrijk om rust te behouden. 

 

Het zal bij iedereen natuurlijk anders verlopen maar ik vind het belangrijk om te melden dat het niet altijd heel heftig is. Ook als je niet gevaccineerd bent. 

 

Hopelijk zijn we er snel weer bovenop en terug in de studio.

 

We houden vol en het komt goed! 

 

Namasté, Anwar & Daniëlle. 


Lees meer > >

29 nov 2021 | Aanpassing rooster door maatregelen

Lieve Yogi’s

 

Helaas moeten wij ook mee met de maatregelen waardoor we na 17:00 geen lessen meer kunnen aanbieden in de studio. We zijn bezig met het inplannen van een alternatief rooster zodat je toch elke dag yoga kan komen doen! 

 

Elke dag minimaal twee lessen met de laatste om 15:30. 

 

Ook zal er later deze week een online les komen. 

 

We hopen dat het niet te lang duurt en dat je toch je yoga kan blijven beoefenen. 

 

Als je niet uitkomt met strippenkaarten of abonnementen dan kan je lessen later inhalen of wordt je abonnement verlengd. Het beste is om hiervoor een mailtje te sturen. 

 

Per dag zal het rooster worden ge-update. 

 

‘Voor nu buigen we mee als riet in de wind.’ 

 

Warme groet en Namasté

 

Anwar. Yoga Utrecht. 


Lees meer > >

25 nov 2021 | Zondag terug in de studio!

Vanaf aanstaande zondag 28 nov zijn er weer twee lessen op de zondagmorgen in de studio. Eerst Yinyoga om 9:45 en dan PowerYoga om 11:15. 

jullie zijn van harte welkom! 

namasté, Anwar. 


Lees meer > >

14 nov 2021 | Nog 1 keer yoga in het park

Voorlopig laatste keer.

 

14 november 10:30 is er nog yoga in het park! kleed je iets warmer aan en dan is het goed te doen. :-) tot morgen. 

(we zullen incidenteel nog een paar keer Buitenyoga doen in de winter hoop ik. Verder natuurlijk in de studio en in de lente ook weer buiten. :-) 

 

Namasté, Anwar. 


Lees meer > >

23 okt 2021 | Kundalini Yoga in de vroege morgen

Kundalini, Aquarian Sadhana (Terugkerend evenement) 

 

Op zaterdagochtend 23 Oktober van 5.30 uur - 7.30 uur wordt vroege ochtend yoga en meditatie (Aquarian Sadhana) gegeven vanuit de traditie van Kundalini Yoga. Deelname is op basis van vrijwillige bijdrage.

 

Wat is dat precies en waarom zou je zo vroeg opstaan!?

 

Sadhana betekent in feite een dagelijkse spirituele practice en komt in heel veel tradities voor. Iedere traditie geeft op zijn eigen manier vorm aan Sadhana. Yogi Bhajan gaf Kundalini Yogis de Aquarian Sadhana, een practice van 2-2,5 uur om iedere dag te beoefenen voor zonsopgang. Het vroege tijdstip heeft te maken met de hoek van de zon ten opzichte van de aarde, het ochtengloren is ideaal voor meditatie. Er is veel prana (levensenergie) aanwezig in de atmosfeer en in alle vroegte ondersteunen de ritmes van het lichaam de fysieke reiniging veel beter. Daarbij slapen de meeste mensen nog wat er voor zorgt dat je in alle rust je yoga en meditatie kunt beoefenen, zonder druk verkeer, laptops en mobiele telefoons…

 

Zo vroeg opstaan voor Sadhana lijkt in eerste instantie een negatieve activiteit die veel opoffering vergt, met name die van je slaap. Het is een overwinning op het ego, een Zelfoverwinning. En het is een uitdaging om er andere dingen voor aan de kant te zetten. Er zit maar 1 ding op en dat is het doen. Door het te doen ervaar je de vruchten van Sadhana, de ervaring van directe verbondenheid met het oneindige Universele Zelf.Je maakt een verruimd bewustzijn in jezelf wakker.

 

Het doen van Sadhana in een groep helpt en ondersteunt je. Als groep draag je elkaar. Dit groepsbewustzijn helpt je om sneller de impact van je ego te verminderen en de eenheid te ervaren, of liever gezegd, een te ZIJN.

 

We starten met yoga (ca. 45 minuten). Na de yoga mediteren we gedurende een uur met 7 prachtige mantra’s die elk hun specifieke betekenis hebben. Daarna sluiten we af met een kop thee en kan je de dag helder en open beginnen. Kom en ervaar het!

 

Docente: Caroline Mouwens

 


Lees meer > >

10 okt 2021 | Vandaag weer yoga in het park.

Straks gaat de Yoga door! 

 

het is een mooie herfstdag maar begint nog fris. Aan te raden is om je iets warmer aan te kleden dan voorheen. :-) we hopen nog een paar keer herfstyoga buiten te doen op de zondag. Daarna gaat ook deze les naar binnen. 

tot straks of tot snel. 

fijne zondag! Geniet er van. Namast, Anwar. 


Lees meer > >

6 aug 2021 | Op zondag nog steeds Yoga in het park!

lieve Yogi, 

 

de yoga in het park gaat morgen weer door! Het beloofd mooi zomers weer te worden. :-) 

We gaan in september nog door met de Buitenyoga voor zo lang het kan. De woensdag avond zal iets eerder weer naar binnen gaan dan de zondagmorgen. Ik hou jullie op de hoogte. 

 

Hopelijk tot snel! (Buiten of in de studio) 

 

(we hebben tot nog toe wel mazzel want de zondagen gingen bijna allemaal door en meestal op woensdag ook. Een tijdje terug werd ik verrast door mijn zoon Abel die achter me op de mat kwam zitten. (Zie foto) Superlief!) 

 

zie vorige nieuws item over yoga in het park voor de details qua locatie etc. 

 

Hartelijke groet, Anwar. YU. 


Lees meer > >

7 jun 2021 | Yoga in het Wilhelmina Park

Yoga in het Wilhelminapark (update juni 2021) 

 

Woensdagen zijn ook terug!! Om 19:00. (18:45 verzamelen) Locatie B

zondag om 10:30. (10:15 verzamelen) locatie A

 

 

 GRATIS (Donatiebasis) :-) 

 

 

Op zondag: Verzamelen om 10:15 bij het grote veld in het Wilhelminapark. Om 10:30 begint de les.

 

Bij twijfelachtig weer kan je hier of in momoyoga checken of het door gaat. ;-)

 

Op woensdag zitten we op het achterveldje achter de grote vijver. Op zondag zitten we op het grote veld. (Dit omdat in de avonden het grote veld vaak vol is met mensen.) Zie de plattegrond bijgevoegd als Jpeg. Locatie B is woensdag, A is zondag. :-)

 

We beginnen met een Vinyasa op een niet super intensieve manier. Om het weer een beetje op te pakken. 

Dit omdat het mooi weer is en omdat het weer mag als we het buiten doen met het inacht nemen van de regels aangaande het Corona Virus. Daarmee is het fijn als je je eigen matje meeneemt. (Ik heb een paar gedesinfecteerde matjes bij me maar een eigen mat is natuurlijk nog fijner) 

 

Er was verwarring over de maximale hoeveelheid mensen voor buitensport. Sommigen dachten 10 maximaal maar er is geen limiet als we maar de regels handhaven. Dit werd duidelijk na bellen met de gemeente Utrecht. 

 

 Ik zal de les soms vastleggen om hem later te delen voor mensen thuis. ;-)

 

(De les is gratis. Een donatie voor het behoud van Yoga Utrecht mag altijd door een bedrag te storten op: NL41 ABNA 0805 9789 33 maar is zeker niet verplicht. We helpen elkaar dus is het gratis.;-) 

 

Tot volgende keer! Namasté, Anwar)

 

 

 


Lees meer > >

< vorige 1 2 3 4
'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu