3 mrt 2019 | Start weer in maart Het achtvoudige pad.

 

 

Cursus, Het achtvoudige pad. (Mindfulness, Meditatie en Yoga)

 

In acht wekelijkse lessen zal Anwar van Naerssen een uitleg en oefeningen geven over het achtvoudige pad van Yoga. Yoga is van oorsprong een achtvoudig pad met als laatste stap verlichting. Deze laatste stap is het zelfde als bij het Boeddhistisch achtvoudige pad waarin veel overeenkomsten te vinden zijn met dat van de Yoga. In de cursus zullen verschillende invalshoeken aan bod komen om de overeenkomsten te laten zien  tussen Yoga, Boeddhisme en andere stromingen. Een zowel fysieke als mentale beoefening zal de cursisten een gebalanceerd gevoel mee geven.

 

De cursus werkt toe naar een ervaring van eenheid met het leven en elkaar. In elke les komt een stap van het pad aan bod. Mindfulness, meditatie en de fysieke yoga (Asana) horen hier ook bij.

 

Op 8 vrijdagavonden en 1 extra avond als afsluiting gaan we samen verkennen en uitvinden dat het leven mooi is en krijgen we wat extra gereedschap mee om het zo te ervaren. Het belangrijkste middel voor dit alles heb je al. Want dat ben je zelf!

 

Tijden: Op 8 vrijdagen van 19:00 tot 20:45 en 1 extra avond. Plus yogales in de derde week.

 

Elke sessie krijgen de cursisten een hand-out mee zodat ze thuis nog kunnen oefenen en het nog eens kunnen na lezen.

 

Aantal plekken: 0/ 16                             Kosten: 180 euro voor de hele cursus

 

    Data: Maart- April

 

Wees er snel bij want met 16 mensen is het zo vol. ;-)

 

Inschrijven kan door een mail te sturen naar Anwar@yogautrecht.nl

 

Ik heb er zin in en denk dat het een mooie cursus wordt!  We gaan iets aanraken wat klaar staat om wakker te worden. :-)

 

Anwar.

 

 

 


Lees meer > >

24 dec 2018 | Fijne feestdagen!

Namens Yoga Utrecht wensen we iedereen hele fijne feestdagen! :-)

 

In de komende periode is er een aangepast rooster met een aantal speciale lessen. 

 

Zie Momoyoga voor het actuele rooster! 

 

 

Kerst flow op tweede kerstdag. (26-12. 12:15) 

 

Een Vinyasa afgewisseld met rustige houdingen en momenten van verbinding met elkaar en het moment. Voor iedereen die ook even wat anders wil op tweede kerstdag. Aangevuld met een meditatie op het licht van een kaars. Hoe dat licht verbonden is met het licht in ons zelf. Namasté, Wees welkom!

 

Yoga en mindful eten (28-12. 11:00)

 

Speciale les met Hatha yoga houdingen die ons 'de staat' van ons lichaam laten voelen na de kerstdagen. Aansluitend zullen twee studenten van de opleiding Voedselkunde een korte lezing geven over mindful eten en doen we met hun meditatieve oefeningen in eten en aandacht. Een hele bijzondere les en een mooie toevoeging op deze periode!

 

Detox yoga (02-01-11:00)

 

Detox yoga na de feestdagen en oud en Nieuw. Soms hebben we stoffen in ons lichaam na de feestdagen. Alcohol of een veelvuldigheid aan voedsel. Op zich kan dit best leuk zijn maar het is ook goed om deze stoffen weer te doen oplossen. Dit doen we met een beoefening waarin we veel twisten en na afloop veel water of thee drinken. Ook is er een korte meditatie die zal gaan over het oude en het nieuwe in onze geest en in ons lichaam. Wordt leuk! :-)

 


Lees meer > >

20 mrt 2018 | Nieuwe workshops!

Nieuwe workshops staan online. Kijk bij workshops! :-)


Lees meer > >

9 feb 2018 | Nieuwsbrief Yoga Utrecht.

Nieuwsbrief Yoga Utrecht Februari. 

 

https://mailchi.mp/c7abaddf7335/yoga-utrecht-februari?e=bd32ead5b5

 

Aanmelden kan via deze link. Namasté


Lees meer > >

'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu