28 mei 2023 | Yoga in het park

UPDATE! Weer Yoga in het Wilhelminapark vanaf zondag 28 mei 2023 11:15 uur. GRATIS

 

Komende zondag is het 1e Pinksterdag, waarbij we de uitstorting van de heilige geest op de apostelen herdenken. Je zou dit ook kunnen benaderen als het moment waarop de volgelingen van Jezus zijn boodschap daadwerkelijk begrepen, ze zagen het licht, ze werden verlicht zoals wij dat in yoga ook wel noemen. Er zit een licht, liefde, in ons allemaal waarin we allemaal hetzelfde zijn en waarin we allemaal met elkaar verbonden zijn. Laten we dit in elkaar zien en elkaar vanuit liefdevolle aandacht en geweldloosheid benaderen.

 

Een prachtige dag om weer te starten met de yogalessen in het Wilhelminapark op donatie basis. Zodat iedereen mee kan doen.

 

Aanstaande zondag, 28 mei 2023, is het dus zover. De vinyasales van 11.15 uur die in de minder warme tijd in de studio is, gaat nu weer naar buiten. De yin yoga les om 09.30 uur blijft wel binnen.

 

Het is fijn als je je eigen matje meeneemt. (Er zijn wel wat matjes aanwezig in de bakfiets, maar een eigen mat is natuurlijk nog fijner) 

 

Verzamelen om 11:00 bij het grote veld in het Wilhelminapark. Om 11:15 begint de les. 

Als het regent dan gaat de les alsnog binnen door. Dit beslissen we op de ochtend zelf en zal op de site en op facebook komen te staan.

 

De les zal soms vast gelegd worden om hem later te delen voor de mensen thuis. ;-)

 

(Een donatie voor het behoud van Yoga Utrecht mag altijd door een bedrag te storten op: NL41 ABNA 0805 9789 33 maar is zeker niet verplicht. We helpen elkaar dus is het gratis.;-) 

 

Tot zondag! Namasté

 

 

 


Lees meer > >

23 jan 2023 | Kundalini Yoga in de vroege morgen

Kundalini, Aquarian Sadhana (Terugkerend evenement) 

 

Komende zaterdag 28 januari van 6.00 uur - 8.00 uur wordt er weer vroege ochtend yoga en meditatie (Aquarian Sadhana) gegeven vanuit de traditie van Kundalini Yoga. Deelname is op basis van vrijwillige bijdrage.

 

Wat is dat precies en waarom zou je zo vroeg opstaan!?

 

Sadhana betekent in feite een dagelijkse spirituele practice en komt in heel veel tradities voor. Iedere traditie geeft op zijn eigen manier vorm aan Sadhana. Yogi Bhajan gaf Kundalini Yogis de Aquarian Sadhana, een practice van 2-2,5 uur om iedere dag te beoefenen voor zonsopgang. Het vroege tijdstip heeft te maken met de hoek van de zon ten opzichte van de aarde, het ochtengloren is ideaal voor meditatie. Er is veel prana (levensenergie) aanwezig in de atmosfeer en in alle vroegte ondersteunen de ritmes van het lichaam de fysieke reiniging veel beter. Daarbij slapen de meeste mensen nog wat er voor zorgt dat je in alle rust je yoga en meditatie kunt beoefenen, zonder druk verkeer, laptops en mobiele telefoons…

 

Zo vroeg opstaan voor Sadhana lijkt in eerste instantie een negatieve activiteit die veel opoffering vergt, met name die van je slaap. Het is een overwinning op het ego, een Zelfoverwinning. En het is een uitdaging om er andere dingen voor aan de kant te zetten. Er zit maar 1 ding op en dat is het doen. Door het te doen ervaar je de vruchten van Sadhana, de ervaring van directe verbondenheid met het oneindige Universele Zelf.Je maakt een verruimd bewustzijn in jezelf wakker.

 

Het doen van Sadhana in een groep helpt en ondersteunt je. Als groep draag je elkaar. Dit groepsbewustzijn helpt je om sneller de impact van je ego te verminderen en de eenheid te ervaren, of liever gezegd, een te ZIJN.

 

We starten met yoga (ca. 45 minuten). Na de yoga mediteren we gedurende een uur met 7 prachtige mantra’s die elk hun specifieke betekenis hebben. Daarna sluiten we af met een kop thee en kan je de dag helder en open beginnen. Kom en ervaar het!

 

Docente: Caroline Mouwens

 


Lees meer > >

1 jan 2023 | Gelukkig nieuw jaar & May the force be with you

Gelukkig nieuw jaar! & May the force be with you. :-)

 

Een uitspraak uit Star Wars die zoveel betekent als ‘moge de kracht met u zijn.’ 

 

De kracht is in dit geval de energie die ons allemaal verbindt en overal is. In yoga is dit levensenergie ofwel prana genoemd. Als je levensenergie met je is dan is deze positief en stroomt. De energie stroomt samen met andere positieve energie en vermenigvuldigd zichzelf zo. 

 

Dat wensen we iedereen voor 2023! Bij Yoga Utrecht zullen we meewerken aan het verspreiden en delen van de positieve energie. Samen maken we er een positief krachtveld van wat ons versterkt, beschermt en laat groeien. Liefs en tot snel! 

 

Yoga Utrecht. 


Lees meer > >

25 dec 2022 | Fijne kerstdagen!

Fijne kerstdagen allemaal! ❤️ 

 

voor wie het leuk vind hebben we een speciale kerstles op 2e kerstdag om 13:00. Deze is gratis zodat iedereen welkom is! Je kan aanmelden via momoyoga of per e-mail. 

 

Veel plezier komende dagen en hopelijk tot snel. ✨🙏🏽 Yoga Utrecht. 


Lees meer > >

9 dec 2022 | Filmavond

Er is weer een filmavond voor de vrienden van de studio (jullie allemaal dus ;) gepland!

 

Vrijdagavond 9 december spelen we bij Yoga Utrecht the Matrix (de eerste film) op groot scherm af.


Inloop om 19.30 uur, film begint om 19.45 uur.
Pauze iets voorbij het midden van de film.
De film duurt 2 uur en een kwartier in totaal dus rond 22.30 inclusief pauze en thee achteraf zijn we klaar.


Een goede film die ook nog in lijn ligt met onze filosofie.
Neem je eigen hapjes mee en schuif aan.

Deze bijeenkomst heeft geen commercieel doeleinde, er is geen betaling nodig. Het is wel fijn als je je inschrijft via momoyoga zodat we weren hoeveel mensen er ongeveer komen.

Wij kijken uit naar een gezellige avond samen.

Hartelijke groet,
Anwar en Daniëlle 


Lees meer > >

9 dec 2022 | Filmavond, Matrix

The Matrix bij Yoga Utrecht

 

Aankomende vrijdag hebben we een vertoning van de the matrix in 4K bij Yoga Utrecht! 

Deze film hebben we gekozen omdat er een diepe spirituele laag onder zit. Dat de werkelijkheid niet is wat het lijkt en dat je er achter kan komen dat je zelf ‘ the one’ bent. 

Inzichten die erg lijken op de inzichten van de Boeddha en die resoneren met het achtvoudige pad van Patanjali. Het is bovendien ook een goedgemaakte actiefilm die geen moment verveeld. 

 

Inloop is om 19:30 en we beginnen rond 20:00 met kijken! 

 

Komende week neemt Anwar de film al mee als thema in zijn lessen. 

 

Je zal het zelf moeten zien om te weten wat het is! 

 

De filmavond is gratis. Een donatie voor hapjes en verwarming is altijd welkom.

 

Aanmelden kan in momoyoga of per mail. Info@yogautrecht.nl 

 

Tot vrijdag! 

 

Namasté, Yoga Utrecht. 


Lees meer > >

13 nov 2022 | Laatste Yoga in het park voor dit jaar.

Aanstaande zondag nog 1 keer yoga in het park. :-) 

 

We sluiten de yoga in het park af voor dit seizoen met nog 1 laatste keer naar buiten. Ook als het regent gaat het door maar dan met paraplu’s. Dank aan het park voor alle mooie zondagen. Vorige week waren we in de studio wat ook heel fijn was. Sowieso is er Yoga. Elke dag! 

 

Tot zondag! 11:15 Wilhelminapark. 

 

Namasté, Anwar. 

 


Lees meer > >

12 nov 2022 | chakra dans avonden

De laatste chakra dans avonden van dit jaar

 

Zaterdag 10 en 26 november en zaterdag 10 december zijn er van 20.00 - 22.00 uur weer chakra dans avonden.

 

Er zijn veel verschillende manieren om je fysieke lichaam in beweging te brengen en daarmee ook andere dingen in jezelf te laten stromen. Dingen die vast zitten, spieren, overtuigingen, emoties. Dit doen wij dagelijks in onze yogalessen. Dit kun je ook doen met dansen.

De avond wordt gestart met een theoretische introductie over de chakra's. Vervolgens ga je dansen op muziek die speciaal samengesteld is voor één van de 7 chakra's. Meer uitgebreide informatie hierover kun je vinden onder de tab "workshops" op onze site.

 

Ze hebben allemaal hun eigen thema en gebied waar je in aan het werk gaat.

 

Het is een meditatie voor de ziel terwijl je beweegt. "Our intention in this practice is to honor the work of the soul. To tap into that deeper part of us and hear what is has to say…"


Ter afsluiting kun je je ervaringen tekenen in een mandala om zonder woorden je ervaring van de avond vast te leggen.

Alle materialen worden verzorgt.


Je kunt je inschrijven via www.momoyoga.nl/YU


Lees meer > >

< vorige 1 2 3 4 5
'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu