23 jan 2023 | Kundalini Yoga in de vroege morgen

Kundalini, Aquarian Sadhana (Terugkerend evenement) 

 

Komende zaterdag 28 januari van 6.00 uur - 8.00 uur wordt er weer vroege ochtend yoga en meditatie (Aquarian Sadhana) gegeven vanuit de traditie van Kundalini Yoga. Deelname is op basis van vrijwillige bijdrage.

 

Wat is dat precies en waarom zou je zo vroeg opstaan!?

 

Sadhana betekent in feite een dagelijkse spirituele practice en komt in heel veel tradities voor. Iedere traditie geeft op zijn eigen manier vorm aan Sadhana. Yogi Bhajan gaf Kundalini Yogis de Aquarian Sadhana, een practice van 2-2,5 uur om iedere dag te beoefenen voor zonsopgang. Het vroege tijdstip heeft te maken met de hoek van de zon ten opzichte van de aarde, het ochtengloren is ideaal voor meditatie. Er is veel prana (levensenergie) aanwezig in de atmosfeer en in alle vroegte ondersteunen de ritmes van het lichaam de fysieke reiniging veel beter. Daarbij slapen de meeste mensen nog wat er voor zorgt dat je in alle rust je yoga en meditatie kunt beoefenen, zonder druk verkeer, laptops en mobiele telefoons…

 

Zo vroeg opstaan voor Sadhana lijkt in eerste instantie een negatieve activiteit die veel opoffering vergt, met name die van je slaap. Het is een overwinning op het ego, een Zelfoverwinning. En het is een uitdaging om er andere dingen voor aan de kant te zetten. Er zit maar 1 ding op en dat is het doen. Door het te doen ervaar je de vruchten van Sadhana, de ervaring van directe verbondenheid met het oneindige Universele Zelf.Je maakt een verruimd bewustzijn in jezelf wakker.

 

Het doen van Sadhana in een groep helpt en ondersteunt je. Als groep draag je elkaar. Dit groepsbewustzijn helpt je om sneller de impact van je ego te verminderen en de eenheid te ervaren, of liever gezegd, een te ZIJN.

 

We starten met yoga (ca. 45 minuten). Na de yoga mediteren we gedurende een uur met 7 prachtige mantra’s die elk hun specifieke betekenis hebben. Daarna sluiten we af met een kop thee en kan je de dag helder en open beginnen. Kom en ervaar het!

 

Docente: Caroline Mouwens

 


Lees meer > >

1 jan 2023 | Gelukkig nieuw jaar & May the force be with you

Gelukkig nieuw jaar! & May the force be with you. :-)

 

Een uitspraak uit Star Wars die zoveel betekent als ‘moge de kracht met u zijn.’ 

 

De kracht is in dit geval de energie die ons allemaal verbindt en overal is. In yoga is dit levensenergie ofwel prana genoemd. Als je levensenergie met je is dan is deze positief en stroomt. De energie stroomt samen met andere positieve energie en vermenigvuldigd zichzelf zo. 

 

Dat wensen we iedereen voor 2023! Bij Yoga Utrecht zullen we meewerken aan het verspreiden en delen van de positieve energie. Samen maken we er een positief krachtveld van wat ons versterkt, beschermt en laat groeien. Liefs en tot snel! 

 

Yoga Utrecht. 


Lees meer > >

25 dec 2022 | Fijne kerstdagen!

Fijne kerstdagen allemaal! ❤️ 

 

voor wie het leuk vind hebben we een speciale kerstles op 2e kerstdag om 13:00. Deze is gratis zodat iedereen welkom is! Je kan aanmelden via momoyoga of per e-mail. 

 

Veel plezier komende dagen en hopelijk tot snel. ✨🙏🏽 Yoga Utrecht. 


Lees meer > >

23 dec 2022 | Mantra avond

Lieve mensen,

Op vrijdag 23 december gaan we Mantra's zingen. 21 December is de zonnewende, de transitie van donker naar licht.

20 december wordt Daniëlle 40 en 1 januari 2023 is Anwar al een lustrum de eigenaar van yoga Utrecht.

Rond deze donkere en feestelijke dagen is het extra bijzonder om samen te zingen.

Dus komen we samen om steun en liefde te vinden in het hier en nu, met elkaar. Zo gaan we met liefde en licht Kerst en het nieuwe jaar tegemoet. De vibratie van de Mantra's helpen ons onze lagere trillingen te transformeren en om rust en liefde te vinden in onszelf. De Mantra's brengen ons naar een staat van meditatie. Liefde is de drijvende kracht van het Universum. Door het zingen samen herinneren we ons dat en vinden we heling en genezing.

Wie zijn de muzikale begeleiders van deze avond?
Wij zijn Dirk Broenink op gitaar, Anneloes de Greef op harmonium, en Jana Namia op percussie.
Dirk is 32 jaar en meer dan tien jaar zichzelf aan het onderzoeken door middel van spirituele beoefening, waaronder meditatie, yoga, en mantra's. Een ervaring van heel veel licht en donkerte, en het contrast daartussen, bracht hem op z'n 22ste op dit pad. Deze avond speelt hij gitaar en zingt hij. Met veel passie en plezier begeleidt hij deze avond.
Anneloes de Greef (harmonium en zang): Sinds de jaren '90 houdt zij van mantra en begon met meezingen bij Bhakti Music en Vrindavan, etc. Gaandeweg ontstond het verlangen om het mantrazingen zelf te kunnen begeleiden op een instrument, dit werd het Indiaas harmonium. Sinds 5 jaar bespeelt zij met veel plezier het harmonium en begeleidt zangcirkels met diverse groepjes. Het samen zingen en delen van de ervaring van de kracht van mantra's is haar heel dierbaar.
Jana is Kundalini Yoga Teacher sinds 5 jaar en beoefent dagelijks yoga. Oorspronkelijk komt ze uit Slowakije en ze is recent vanuit Praag naar Nederland verhuist. Ze houdt van yoga en mantra's en wat het haar brengt. Ze doet niets lievers dan deze kennis te delen, want samen kom je verder dan alleen. Deze avond ondersteunt zij de zangcirkel met percussie.

Omdat wij ons zelf de laatste tijd erg geïnspireerd hebben gevoeld door de Kundalini Yoga traditie zingen we deze avond vooral Mantra's uit deze traditie.

 

Datum: vrijdag 23 december 2022

Tijd: 19.30 - 21.30 uur, theedrinken en uitloop tot ongeveer 22.00 uur

Locatie: Yoga Utrecht Oudegracht 243

Kosten: € 20,-

Reserveren via www.momoyoga.nl/YU


Lees meer > >

9 dec 2022 | Filmavond

Er is weer een filmavond voor de vrienden van de studio (jullie allemaal dus ;) gepland!

 

Vrijdagavond 9 december spelen we bij Yoga Utrecht the Matrix (de eerste film) op groot scherm af.


Inloop om 19.30 uur, film begint om 19.45 uur.
Pauze iets voorbij het midden van de film.
De film duurt 2 uur en een kwartier in totaal dus rond 22.30 inclusief pauze en thee achteraf zijn we klaar.


Een goede film die ook nog in lijn ligt met onze filosofie.
Neem je eigen hapjes mee en schuif aan.

Deze bijeenkomst heeft geen commercieel doeleinde, er is geen betaling nodig. Het is wel fijn als je je inschrijft via momoyoga zodat we weren hoeveel mensen er ongeveer komen.

Wij kijken uit naar een gezellige avond samen.

Hartelijke groet,
Anwar en Daniëlle 


Lees meer > >

9 dec 2022 | Filmavond, Matrix

The Matrix bij Yoga Utrecht

 

Aankomende vrijdag hebben we een vertoning van de the matrix in 4K bij Yoga Utrecht! 

Deze film hebben we gekozen omdat er een diepe spirituele laag onder zit. Dat de werkelijkheid niet is wat het lijkt en dat je er achter kan komen dat je zelf ‘ the one’ bent. 

Inzichten die erg lijken op de inzichten van de Boeddha en die resoneren met het achtvoudige pad van Patanjali. Het is bovendien ook een goedgemaakte actiefilm die geen moment verveeld. 

 

Inloop is om 19:30 en we beginnen rond 20:00 met kijken! 

 

Komende week neemt Anwar de film al mee als thema in zijn lessen. 

 

Je zal het zelf moeten zien om te weten wat het is! 

 

De filmavond is gratis. Een donatie voor hapjes en verwarming is altijd welkom.

 

Aanmelden kan in momoyoga of per mail. Info@yogautrecht.nl 

 

Tot vrijdag! 

 

Namasté, Yoga Utrecht. 


Lees meer > >

13 nov 2022 | Laatste Yoga in het park voor dit jaar.

Aanstaande zondag nog 1 keer yoga in het park. :-) 

 

We sluiten de yoga in het park af voor dit seizoen met nog 1 laatste keer naar buiten. Ook als het regent gaat het door maar dan met paraplu’s. Dank aan het park voor alle mooie zondagen. Vorige week waren we in de studio wat ook heel fijn was. Sowieso is er Yoga. Elke dag! 

 

Tot zondag! 11:15 Wilhelminapark. 

 

Namasté, Anwar. 

 


Lees meer > >

12 nov 2022 | chakra dans avonden

De laatste chakra dans avonden van dit jaar

 

Zaterdag 10 en 26 november en zaterdag 10 december zijn er van 20.00 - 22.00 uur weer chakra dans avonden.

 

Er zijn veel verschillende manieren om je fysieke lichaam in beweging te brengen en daarmee ook andere dingen in jezelf te laten stromen. Dingen die vast zitten, spieren, overtuigingen, emoties. Dit doen wij dagelijks in onze yogalessen. Dit kun je ook doen met dansen.

De avond wordt gestart met een theoretische introductie over de chakra's. Vervolgens ga je dansen op muziek die speciaal samengesteld is voor één van de 7 chakra's. Meer uitgebreide informatie hierover kun je vinden onder de tab "workshops" op onze site.

 

Ze hebben allemaal hun eigen thema en gebied waar je in aan het werk gaat.

 

Het is een meditatie voor de ziel terwijl je beweegt. "Our intention in this practice is to honor the work of the soul. To tap into that deeper part of us and hear what is has to say…"


Ter afsluiting kun je je ervaringen tekenen in een mandala om zonder woorden je ervaring van de avond vast te leggen.

Alle materialen worden verzorgt.


Je kunt je inschrijven via www.momoyoga.nl/YU


Lees meer > >

< vorige 1 2 3 4 5
'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu