7 jul 2024 | Op Yogareis met Yoga Utrecht in Frankrijk

If you begin to understand what you are without trying to understand it, then what you are undergoes a transformation.”

J Krishnamurti

 

Op Yogareis met Yoga Utrecht in Frankrijk.

 

Een week lang twee keer per dag yoga, lekker en gezond eten op een mooie locatie!

Geef je eigen leven vorm met yoga. Yoga betekent verbinding, maar wat wordt hier nu eigenlijk mee bedoeld? We gaan samen het onderzoek aan maar nodigen je uit om het zelf te ervaren.  

 

Deze week bieden we elke dag 2 thematische yogalessen waarin we vanuit verschillende invalshoeken yoga en meditatie aanbieden. Soms op een speelse manier of juist met wat meer filosofie. Ademhalingsoefeningen, oefenen in aandacht en Ayurveda horen daar ook bij. Ook hebben we optionele activiteiten zoals een filmavond, Mantra-zingen en een Satsang.

 

 

Naast de yoga kunnen we ook genieten van het mooie weer (hoogst waarschijnlijk) en het buiten zijn. Het is een prachtige locatie waar je kan wandelen en in de stilte kan zijn.

 

Doordat het een week buiten je eigen omgeving is kan je net wat dieper gaan dan in een reguliere yogales. Wel is het een doel om mensen gereedschap mee te geven wat ze kunnen meenemen in hun ‘normale’ leven.

 

Je krijgt automatisch een gevoel van saamhorigheid in zo’n week. We oefenen samen en dat is goed. Als het lukt dan kunnen we dat gevoel vergroten en behouden als we thuis komen.

 

 

Uiteindelijk is het hele leven één grote oefening waarin we elkaar allemaal kunnen helpen.

 

Je hoeft geen ervaring te hebben, je bent welkom zoals je bent.

We hopen dat jij er bij bent!

 

 

Anwar & Daniëlle.

 

Docenten van de diverse lessen en workshops

Anwar, yogalessen, meditaties, Satsang en filosofie

Daniëlle, yogalessen, ademhalingsoefeningen, Ayurveda,( kinderyoga als er kinderen meegaan)

Een uitgebreider rooster met activiteiten volgt nog.

 

Locatie en vervoer

Retraitecentrum Le Domaine St Antoine in Brognon, Noord Frankrijk, op vier uur rijden van Utrecht. Het centrum is een bijzondere plaats met vele “stille plekjes”. Ideaal om in alle rust ‘in je eigen spiegel’ te kijken.

 

Dit centrum is eigendom van de stichting filosofie www.filosofieenmeditatie.nl en meditatie onder de bezielde leiding van Mehdi Jiwa en zijn vrouw Hélène.

 

De Stichting Filosofie en Meditatie wil een harmonieuze en vreedzame samenleving verwezenlijken. Een samenleving die berust op een ‘filosofie van de eenheid’: tijdloze, universele wetten en principes die het hart vormen van alle grote levensfilosofieën en religies.”

 

We proberen het zo te organiseren dat deelnemers zoveel mogelijk met elkaar mee kunnen rijden. Als je met de trein komt, kun je worden afgehaald in het nabij gelegen Couvin (België).

 

Kosten

We willen dat deze retraite voor iedereen toegankelijk is en proberen de kosten laag te houden en óók de studio open te houden.

€ 520,- inclusief vegetarische maaltijden, drankjes en overnachting in eenpersoonskamers met eigen badkamer/douche en wc. Van alle kamers kan ook een 2 persoons kamer worden gemaakt als je bijvoorbeeld met je partner komt. Kinderen mogen ook mee. Voor hen wordt tijdens de lessen voor opvang gezorgd, de ouders zijn wel zelf eind verantwoordelijk.

 

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@yogautrecht.nl. Betaling kan per bankoverboeking of in momoyoga waar de retreat bij de producten zal staan.

 


Lees meer > >

22 dec 2023 | Mantra avond

Lieve mensen,

 

De winter, het seizoen van naar binnen keren is aangebroken. 

Dit kun je alleen doen, op je kussen zitten en één worden met de stilte. 

Je kunt ook een proces van naar binnen keren met elkaar aan gaan. Mantra's zingen kan je helpen mee te maken wat er zich diep van binnen bij jou afspeelt. 

Dit is niet het enige wat er kan gebeuren. Je kan ook juist het licht en de verbinding voelen tussen alles wat IS.

 

In onze werfkelder is het een veilige en warme omgeving waarin we mantra's herhalen onder begeleiding van muziek. 

 

De vibratie van de Mantra's helpen ons onze lagere trillingen te transformeren en om rust en liefde te vinden in onszelf. De Mantra's brengen ons naar een staat van meditatie. Liefde is de drijvende kracht van het Universum. Door het zingen samen herinneren we ons dat en vinden we heling en genezing.


Wie zijn de muzikale begeleiders van deze avond?
Dirk Broenink op gitaar, Anneloes de Greef op harmonium, en Coen Peters op de tabla. Wil je weten hoe dit klinkt? Er staat een kort filmpje op de site en op facebook.

De laatste keer hebben we gemerkt dat het ook erg fijn is om juist meer een mix van mantra's te zingen en niet alleen degene uit de Kundalini traditie. We zingen ook een Nederlandse Mantra. Allemaal afgestemd om liefde, warmte en verbinding te voeden met momenten van stilte tussendoor.

 

Datum: vrijdag 22 december 2023

Tijd: Deuren open om 19.15 uur

Start zingen 19.30 - 21.30 uur

Theedrinken en uitloop tot ongeveer 22.00 uur

Locatie: Yoga Utrecht Oudegracht 243

Kosten: € 20,-

Reserveren via www.momoyoga.nl/YU


Lees meer > >

9 dec 2023 | Filmavond 8-12-2023

Op Vrijdag 8 december hebben we weer een filmavond bij Yoga Utrecht. Het is de film 'SOUL'. 

 

Waar wil jij om herinnerd worden op aarde?

 

Op een komische en luchtige manier een spiegel voor gehouden krijgen. Is deze Disney film jouw wake-up call?

 

Het gaat natuurlijk vooral om de verbinding met elkaar en het beleven van een mooie avond samen.

 

We beginnen om 20:15 met kijken en de film duurt ongeveer 100 min. 

 

Deelname is gratis! en je mag een hapje en een drankje meenemen. We hebben natuurlijk wel wat in huis. :-) 

 

Inschrijven kan in momoyoga. 

 

Tot dan! Yoga Utrecht. 


Lees meer > >

12 okt 2023 | Wat is geluk?

Nieuwe video over wat geluk is door Anwar van Naerssen

 

 

Een beschouwing over wat geluk inhoudt vanuit een spiritueel perspectief. Met een paar tips om gelukkig te zijn.:-) Enjoy

  

 

 

 


Lees meer > >

1 aug 2023 | Volle maan meditatie

1 augustus 19:00 uur Volle maan meditatie
In iedere vorm van de natuur kom je cirkels tegen. De ringen van de groei van een boom, de seizoenen die elkaar opvolgen in een cirkel elk jaar opnieuw en de planeten die in cirkels om de zon heen draaien.
Het verloop van de groei en afname van de maan is net zo.
Als je je leven gaat inrichten naar het verloop van de maan geeft het je een manier, er zijn vele andere manieren natuurlijk, om je helderheid te geven. Helderheid in hoe je zelf je wensen uit, hoe je denkt, praat en acties uit voert. Daarnaast geeft het je gereedschap om voor jezelf tijd van rust en stilte in te plannen.
Je zal na verloop van tijd gaan merken dat de zelfde soort situaties in je leven terug keren in een circulaire vorm en daarin kun je terug zien hoe je er in reageert. Tot je een bepaald inzicht krijgt en er verlicht in kunt staan. Vervolgens kan het zo zijn dat je misschien dat inzicht weer even verliest of het raakt op de achtergrond en dan komt het ineens weer op en begin je opnieuw.
De ontwikkeling van het leven verloopt ook in een circel, een circel in 3D, namelijk een spiraal. Elke keer ontwikkel je bepaalde kennis die je kunt toepassen. Elke keer opnieuw. Dat is naar mijn inzien ook de reden waarom Patanjali de yoga sutra’s is begonnen met “nu begint yoga”, met de suggestie dat er daarvoor ook zich iets heeft afgespeeld en dat je elk moment opnieuw kan beginnen. Of elke maan cyclus.
Bij nieuwe maan zet je een intentie of een wens uit en ga je daarnaar handelen.
Bij volle maan kijken we terug naar de momenten die we hebben meegemaakt, hoe we daarin hebben gereageerd, gehandeld en hoe we het eventueel nog kunnen bijsturen. We vergeven, laten los wat ons niet meer dient en zijn dankbaar voor alles wat er nu is.
Deze les draait om meditatie en zelf inzicht en zelf ontwikkeling. Ik ben alleen maar degene die daarvoor ruimte biedt en zal de avond beginnen en eindigen. Het is geen asana les. Je zit in een meditatie houding die voor jou aangenaam en stabiel is. Op een kussen, blok of meditatiebankje.
De meditatie is gratis, een vrijwillige donatie mag en kun je storten op de rekening van Yoga Utrecht.
Er zijn meer plekken beschikbaar dan tijdens de reguliere lessen omdat we geen mat nodig hebben, wel is het goed om je aan te melden voor de les zodat we kunnen inschatten voor hoeveel mensen we de spullen klaar mogen leggen. Je aanmelden kan via www.momoyoga.nl/YU.
Graag tot 1 augustus 19:00 uur in Yoga Utrecht aan de Oudegracht 243.

Lees meer > >

18 jun 2023 | Park voor sport

Meer Yoga in het park op zondag! Extra les om 13:30!!! bij Galgenwaard.

 

Op 18 Juni zijn we eerst in het Wilhelminapark voor onze reguliere buitenles en daarna om 13:30 kun je gratis meedoen met een yogales waarin we meedoen met park voor sport georganiseerd door FC Utrecht. Dit is vlakbij stadion Galgenwaard. Zie foto voor kaart. Het is bij het yoga poppetje. We hopen je te zien! Geniet sowieso van het mooie weer! 

 

Warme groet, Yoga Utrecht


Lees meer > >

23 jan 2023 | Kundalini Yoga in de vroege morgen

Kundalini, Aquarian Sadhana (Terugkerend evenement) 

 

Komende zaterdag 28 januari van 6.00 uur - 8.00 uur wordt er weer vroege ochtend yoga en meditatie (Aquarian Sadhana) gegeven vanuit de traditie van Kundalini Yoga. Deelname is op basis van vrijwillige bijdrage.

 

Wat is dat precies en waarom zou je zo vroeg opstaan!?

 

Sadhana betekent in feite een dagelijkse spirituele practice en komt in heel veel tradities voor. Iedere traditie geeft op zijn eigen manier vorm aan Sadhana. Yogi Bhajan gaf Kundalini Yogis de Aquarian Sadhana, een practice van 2-2,5 uur om iedere dag te beoefenen voor zonsopgang. Het vroege tijdstip heeft te maken met de hoek van de zon ten opzichte van de aarde, het ochtengloren is ideaal voor meditatie. Er is veel prana (levensenergie) aanwezig in de atmosfeer en in alle vroegte ondersteunen de ritmes van het lichaam de fysieke reiniging veel beter. Daarbij slapen de meeste mensen nog wat er voor zorgt dat je in alle rust je yoga en meditatie kunt beoefenen, zonder druk verkeer, laptops en mobiele telefoons…

 

Zo vroeg opstaan voor Sadhana lijkt in eerste instantie een negatieve activiteit die veel opoffering vergt, met name die van je slaap. Het is een overwinning op het ego, een Zelfoverwinning. En het is een uitdaging om er andere dingen voor aan de kant te zetten. Er zit maar 1 ding op en dat is het doen. Door het te doen ervaar je de vruchten van Sadhana, de ervaring van directe verbondenheid met het oneindige Universele Zelf.Je maakt een verruimd bewustzijn in jezelf wakker.

 

Het doen van Sadhana in een groep helpt en ondersteunt je. Als groep draag je elkaar. Dit groepsbewustzijn helpt je om sneller de impact van je ego te verminderen en de eenheid te ervaren, of liever gezegd, een te ZIJN.

 

We starten met yoga (ca. 45 minuten). Na de yoga mediteren we gedurende een uur met 7 prachtige mantra’s die elk hun specifieke betekenis hebben. Daarna sluiten we af met een kop thee en kan je de dag helder en open beginnen. Kom en ervaar het!

 

Docente: Caroline Mouwens

 


Lees meer > >

1 jan 2023 | Gelukkig nieuw jaar & May the force be with you

Gelukkig nieuw jaar! & May the force be with you. :-)

 

Een uitspraak uit Star Wars die zoveel betekent als ‘moge de kracht met u zijn.’ 

 

De kracht is in dit geval de energie die ons allemaal verbindt en overal is. In yoga is dit levensenergie ofwel prana genoemd. Als je levensenergie met je is dan is deze positief en stroomt. De energie stroomt samen met andere positieve energie en vermenigvuldigd zichzelf zo. 

 

Dat wensen we iedereen voor 2023! Bij Yoga Utrecht zullen we meewerken aan het verspreiden en delen van de positieve energie. Samen maken we er een positief krachtveld van wat ons versterkt, beschermt en laat groeien. Liefs en tot snel! 

 

Yoga Utrecht. 


Lees meer > >

< vorige 1 2 3 4 5
'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu