24 mei 2022 | Nieuwe docente

Start je vrije dag met een yogales! 

 

Donderdag 26 mei is het Hemelvaart en ook de dag waarop we Nicke Smeets mogen verwelkomen bij Yoga Utrecht als yogadocent! 

 

Elke donderdagochtend om 9 uur geeft Nicke een Vinyasales. 

 

Het is belangrijk elke dag even in te checken bij jezelf.

Zoals Nicke zelf omschrijft in één van haar blogs: 

 

“Blessures, overbelasting, burn out en emotionele uitputting liggen bij iedereen op de loer die te weinig naar zichzelf luistert. Of je nu hard werkt, hard feest of hard sport: als je uit het oog verliest waar je het écht voor doet – je geluk & gezondheid – en de meetbare resultaten wegen het zwaarst: ga die mat op. Check in, voel wat je echt wilt nu, en laat alle doelen los behalve het doel van hier en nu: jezelf leren zien, voelen en horen. 

 

Een mooi begin van de dag lijkt ons. :-) 

 

Wees welkom bij Yoga Utrecht. Nu ook op de donderdagmorgen. 

 

YU 


Lees meer > >

7 mei 2022 | Hoe moet je leven?

https://youtu.be/QHfapciQW1s

 

Ik zal zo af en toe een video met meditatie delen! deze gaat over hoe je moet leven.

 

Veel plezier! Namasté Anwar. 


Lees meer > >

16 apr 2022 | Mantra zingen bij Yoga Utrecht

Mantra zingen bij Yoga Utrecht
Zaterdag 16 april 20.15 – 22.00 uur
Oudegracht 243

 

De lente begint en we zitten vol nieuwe energie. Daarmee komen ook nieuwe workshops, houd de site en de nieuwsbrief in de gaten.

 

 

Er is ook een avond Mantra’s zingen gepland! Zaterdagavond 16 april. Een avond met live muziek van een harmonium en gitaar. Het mooie is; je hoeft er niet voor te kunnen zingen. Je mag zitten en genieten, je mag mee neuriën, je mag zingen. Het is vooral ongedwongen en vrij en iedereen is welkom!

 

Wat is een mantra nou eigenlijk?

Tijdens de les herhalen we weleens de klank AUM, of OHM. Deze klank staat voor creatie, bestaan en destructie. Het wordt ook omschreven als de klank waaruit alles in de kosmos uit ontstaan is. Als je de klanken 3 keer herhaald hebt en daarna stil bent, dan is het mogelijk dat je merkt dat de trillingen van die klanken iets in je teweeg gebracht hebben. Of je ervaart de stilte intenser, dat kan ook.

 

Hoe dan ook, de trillingen van de klanken die je maakt met je stem brengen beweging voort in je eigen lichaam. Net als de vormen in een glas water als je er met een lepeltje tegen aan tikt of als  je muziek in de kamer speelt.

 

Een mantra is een korte zin bestaande uit een aantal woorden. Deze woorden zijn vaak in Sanskriet, de overdrachtstaal van yoga. Mantra’s kunnen ook in je eigen taal, geschreven, gesproken en gezongen worden. Bij het herhalen van deze mantra breng je iets teweeg in alle lagen van je bewustzijn, door de trillingen, door de klanken en door de woorden.

 

Dirk Broenink en Anneloes de Greef begeleiden de avond op respectievelijk gitaar en harmonium. De begeleiding van de live muziek geeft een extra fijne sfeer. Het is vaak een bijzondere avond waarin je veel verschillende dingen kunt ervaren. Het is het proberen waard.

 

Er is een begin en een eind aan deze avond, maar als je merkt dat het voor jou beter is eerder te vertrekken dan mag dat uiteraard altijd. Ook hierin ben je helemaal vrij. Het is wel fijn als je aanwezig bent voordat we starten. De inloop is vanaf 20.15 uur, we starten om 20.30 uur. Rond 22.00 uur is het afgelopen en is er nog gelegenheid om thee te drinken tot 22.30 uur.

 

Er is thee en er zijn kussens en dekens voldoende.

 

De avond is op vrijwillige donatie, ook al hebben wij wel vaste kosten als parkeren, locatie, thee etc. Wij zijn blij dat we dit mogen verzorgen en vinden het belangrijk dat iedereen hier in mee kan doen.

 

Heb je vragen dan kun je contact opnemen met Daniëlle via danielle.rvdw@gmail.com.

Het is fijn als je van te voren laat weten als je komt door je in te schrijven via www.momoyoga.nl/YU

 

Namasté,

Yoga Utrecht

 

 


Lees meer > >

27 feb 2022 | Chakra meditatie in beweging

Zondag 27 februari om 15.30 uur hebben we een bijzondere workshop. 

 

7 sleutels naar vrijheid, een meditatie in beweging

 

Een helende beoefening die gebruik maakt van spontane bewegingen die in jou opkomen, begeleid door een hiervoor speciaal ontwikkeld muziekstuk en Jungiaanse psychologie.

 

Er is professionele begeleiding en je blijft op je mat.

 

Als afsluiting een creatieve manier van jezelf uiten op papier.

 

Revitaliseer, stem af en herbalanceer je systeem.

 

Je kan een les aankopen voor 15 euro in momoyoga www.momoyoga.nl/YU

Er zijn nog maar een paar plekjes vrij. 

 

Engelse vertaling:

Coming saturday a special workshop at 3.30 pm at Yoga Utrecht.

 

A healing practice which uses spontaneous movement, specific music, Jungian psychology. Ending up with a creative way to express yourself on paper.

To revitalize, tune up, rebalance your energy system.

 

There is professional accompaniment and you stay on your own mat.

 

One can buy a ticket in momoyoga www.momoyoga.nl/YU for 15 euro's. Only a few spots are still available.


Lees meer > >

22 jan 2022 | Kundalini Yoga in de vroege morgen

Kundalini, Aquarian Sadhana (Terugkerend evenement) 

 

Eén keer in de maand op zaterdagochtend van 6.00 uur - 8.00 uur wordt vroege ochtend yoga en meditatie (Aquarian Sadhana) gegeven vanuit de traditie van Kundalini Yoga. Deelname is op basis van vrijwillige bijdrage.

 

Wat is dat precies en waarom zou je zo vroeg opstaan!?

 

Sadhana betekent in feite een dagelijkse spirituele practice en komt in heel veel tradities voor. Iedere traditie geeft op zijn eigen manier vorm aan Sadhana. Yogi Bhajan gaf Kundalini Yogis de Aquarian Sadhana, een practice van 2-2,5 uur om iedere dag te beoefenen voor zonsopgang. Het vroege tijdstip heeft te maken met de hoek van de zon ten opzichte van de aarde, het ochtengloren is ideaal voor meditatie. Er is veel prana (levensenergie) aanwezig in de atmosfeer en in alle vroegte ondersteunen de ritmes van het lichaam de fysieke reiniging veel beter. Daarbij slapen de meeste mensen nog wat er voor zorgt dat je in alle rust je yoga en meditatie kunt beoefenen, zonder druk verkeer, laptops en mobiele telefoons…

 

Zo vroeg opstaan voor Sadhana lijkt in eerste instantie een negatieve activiteit die veel opoffering vergt, met name die van je slaap. Het is een overwinning op het ego, een Zelfoverwinning. En het is een uitdaging om er andere dingen voor aan de kant te zetten. Er zit maar 1 ding op en dat is het doen. Door het te doen ervaar je de vruchten van Sadhana, de ervaring van directe verbondenheid met het oneindige Universele Zelf.Je maakt een verruimd bewustzijn in jezelf wakker.

 

Het doen van Sadhana in een groep helpt en ondersteunt je. Als groep draag je elkaar. Dit groepsbewustzijn helpt je om sneller de impact van je ego te verminderen en de eenheid te ervaren, of liever gezegd, een te ZIJN.

 

We starten met yoga (ca. 45 minuten). Na de yoga mediteren we gedurende een uur met 7 prachtige mantra’s die elk hun specifieke betekenis hebben. Daarna sluiten we af met een kop thee en kan je de dag helder en open beginnen. Kom en ervaar het!

 

Docente: Caroline Mouwens

 


Lees meer > >

14 jan 2022 | We zijn weer open!

Gelukkig gaan we zaterdag 15 januari (morgen) weer open! 

 

Nu blijkt dat de Omicron variant besmettelijker is maar minder gevaarlijk kunnen we weer samen komen om yoga te doen! We beginnen morgen met twee lessen door Daniëlle en zondag twee met Anwar. Volgende week hervatten we het rooster met misschien een paar aanpassingen. 

 

Inschrijven kan in momoyoga. 

 

Tot snel!

 

Namasté. 🙏🏽


Lees meer > >

3 jan 2022 |

Gelukkig Nieuw Jaar! 

https://youtu.be/KwFKF4dge4A

 

De beste wensen vanuit YU in deze video! 


Lees meer > >

24 dec 2021 | Fijne feestdagen!

Lieve Yogi’s, 

 

Daniëlle en ik wensen jullie mooie feestdagen namens ons en Yoga Utrecht! 

 

We blijven verbonden in het licht! 

 

 Zondag nemen we een mooie kerstmeditatie op die we tussen kerst en nieuw jaar zullen delen. Hiervoor kunnen een paar mensen ook bij de opname zijn op 2e kerstdag. Als je dit wil kan je je opgeven in momoyoga. 

 

Terugkijken kan ook later nog! 

 

Pas goed op elkaar en jezelf. 

 

Namasté. 

 

Yoga Utrecht. 


Lees meer > >

< vorige 1 2 3 4 5
'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu