23 sep 2022 | Start weer op vrijdag 23 september Het achtvoudige pad.

Cursus, Het achtvoudig pad, (Filosofie, Meditatie en Yoga)

 

In acht wekelijkse lessen zal Anwar van Naerssen een uitleg en oefeningen geven over het achtvoudige pad van Yoga. Yoga is van oorsprong een achtvoudig pad met als laatste stap verlichting. Deze laatste stap is het zelfde als bij het Boeddhistisch achtvoudige pad waarin veel overeenkomsten te vinden zijn met dat van de Yoga. In de cursus zullen verschillende invalshoeken aan bod komen om de overeenkomsten te laten zien  tussen Yoga, Boeddhisme en andere stromingen. Een zowel fysieke als mentale beoefening zal de cursisten een gebalanceerd gevoel mee geven.

 

De cursus werkt toe naar een ervaring van eenheid met het leven en elkaar. In elke les komt een stap van het pad aan bod. Mindfulness, meditatie en de fysieke yoga (Asana) horen hier ook bij.

 

Op 8 vrijdagavonden en 1 extra avond als afsluiting gaan we samen verkennen en uitvinden dat het leven mooi is en krijgen we wat extra gereedschap mee om het zo te ervaren. Het belangrijkste middel voor dit alles heb je al. Want dat ben je zelf!

 

Tijden: Op 8 vrijdagen van 19:00 tot 21:00 en 1 extra avond. Plus yogales in de derde week.

 

Elke sessie krijgen de cursisten een hand-out mee zodat ze thuis nog kunnen oefenen en het nog eens kunnen na lezen.

 

Aantal plekken: 16            Kosten: 180 euro voor de hele cursus

 

Data: september, oktober, november

(23-9, 30-9, 7-10, 14-10, 21-10, 28-10, 4-11, 11-11, 18-11)

 

 

Wees er snel bij want met 16 mensen is het zo vol. ;-)

 

Inschrijven kan door een mail te sturen naar Anwar@yogautrecht.nl of in momoyoga

 

Ik heb er zin in en weet dat het een mooie cursus wordt!  We gaan iets aanraken wat klaar staat om wakker te worden. :-)

 

Anwar.

 

 

 

 


Lees meer > >

18 sep 2022 | Vandaag geen Yoga in het park.

Helaas wegens de regen vandaag geen Buitenyoga. Vanaf volgende week is de les of binnen of buiten. ;-) wel is er straks om 9:30 nog yin yoga. 

tot snel! 

hartelijke groet, Anwar. 


Lees meer > >

17 sep 2022 | Kundalini Yoga in de vroege morgen

Kundalini, Aquarian Sadhana (Terugkerend evenement) 

 

Volgende is op 17 september!! 1 week later dan eerder gepland.

 

Eén keer in de maand op zaterdagochtend van 5.30 uur - 7.30 uur wordt vroege ochtend yoga en meditatie (Aquarian Sadhana) gegeven vanuit de traditie van Kundalini Yoga. Deelname is op basis van vrijwillige bijdrage.

 

Wat is dat precies en waarom zou je zo vroeg opstaan!?

 

Sadhana betekent in feite een dagelijkse spirituele practice en komt in heel veel tradities voor. Iedere traditie geeft op zijn eigen manier vorm aan Sadhana. Yogi Bhajan gaf Kundalini Yogis de Aquarian Sadhana, een practice van 2-2,5 uur om iedere dag te beoefenen voor zonsopgang. Het vroege tijdstip heeft te maken met de hoek van de zon ten opzichte van de aarde, het ochtengloren is ideaal voor meditatie. Er is veel prana (levensenergie) aanwezig in de atmosfeer en in alle vroegte ondersteunen de ritmes van het lichaam de fysieke reiniging veel beter. Daarbij slapen de meeste mensen nog wat er voor zorgt dat je in alle rust je yoga en meditatie kunt beoefenen, zonder druk verkeer, laptops en mobiele telefoons…

 

Zo vroeg opstaan voor Sadhana lijkt in eerste instantie een negatieve activiteit die veel opoffering vergt, met name die van je slaap. Het is een overwinning op het ego, een Zelfoverwinning. En het is een uitdaging om er andere dingen voor aan de kant te zetten. Er zit maar 1 ding op en dat is het doen. Door het te doen ervaar je de vruchten van Sadhana, de ervaring van directe verbondenheid met het oneindige Universele Zelf.Je maakt een verruimd bewustzijn in jezelf wakker.

 

Het doen van Sadhana in een groep helpt en ondersteunt je. Als groep draag je elkaar. Dit groepsbewustzijn helpt je om sneller de impact van je ego te verminderen en de eenheid te ervaren, of liever gezegd, een te ZIJN.

 

We starten met yoga (ca. 45 minuten). Na de yoga mediteren we gedurende een uur met 7 prachtige mantra’s die elk hun specifieke betekenis hebben. Daarna sluiten we af met een kop thee en kan je de dag helder en open beginnen. Kom en ervaar het!

 

Docente: Caroline Mouwens

 


Lees meer > >

9 sep 2022 | Chakra meditatie in beweging

Vrijdag 9 september om 19.30 uur hebben we een bijzondere workshop. 

 

Chakra dans avond

 

Vrijdagavond 9 september is er weer een chakra dans avond. 

 

Er zijn veel verschillende manieren om je fysieke lichaam in beweging te brengen en daarmee ook andere dingen in jezelf te laten stromen. Dingen die vast zitten, spieren, overtuigingen, emoties. Dit doen wij dagelijks in onze yogalessen. Dit kun je ook doen met dansen.

 

De avond wordt gestart met een theoretische introductie over de chakra's. Vervolgens ga je dansen op muziek die speciaal samengesteld is voor de 7 chakra's. Er zijn maar 12 plaatsen om zoveel mogelijk de bewegingsvrijheid te behouden. 

 

Voel je zo vrij als een kind en laat de dans dingen oplossen.

 

Het is een meditatie voor de ziel terwijl je beweegt. "Our intention in this practice is to honor the work of the soul. To tap into that deeper part of us and hear what is has to say…"

 

Ter afsluiting kun je je ervaringen tekenen in een mandala om zonder woorden je ervaring van de avond vast te leggen. 

 

Alle materialen worden verzorgt. 

 

Je kunt je inschrijven via www.momoyoga.nl/YU

 

 

Vrijdagavond 9 september

19.30 - 21.30 uur (met eventueel iets uitloop bij theedrinken)

€15,- per persoon

 


Lees meer > >

10 jul 2022 | Yoga in het park

UPDATE! Yoga in het Wilhelminapark op zondag 10 juli 11:15 uur. GRATIS

 

Aanstaande zondag (10 juli) gaan we weer verder met Yoga in het Park. :-) 

We beginnen met een Vinyasa op een niet super intensieve manier. Om het weer een beetje op te pakken. 

Het is fijn als je je eigen matje meeneemt. (Ik heb een paar matjes bij me maar een eigen mat is natuurlijk nog fijner) 

 

Verzamelen om 11:00 bij het grote veld in het Wilhelminapark. Om 11:15 begint de les. De verwachting is om dit vaker te doen wat ik hier, op FB en in momo zal delen. :-)

 

Ik zal de les soms vastleggen om hem later te delen voor de mensen thuis. ;-)

 

(De les is gratis. Een donatie voor het behoud van Yoga Utrecht mag altijd door een bedrag te storten op: NL41 ABNA 0805 9789 33 maar is zeker niet verplicht. We helpen elkaar dus is het gratis.;-) 

 

Tot zondag! Namasté, Anwar)

 

 

 


Lees meer > >

24 mei 2022 | Nieuwe docente

Start je vrije dag met een yogales! 

 

Donderdag 26 mei is het Hemelvaart en ook de dag waarop we Nicke Smeets mogen verwelkomen bij Yoga Utrecht als yogadocent! 

 

Elke donderdagochtend om 9 uur geeft Nicke een Vinyasales. 

 

Het is belangrijk elke dag even in te checken bij jezelf.

Zoals Nicke zelf omschrijft in één van haar blogs: 

 

“Blessures, overbelasting, burn out en emotionele uitputting liggen bij iedereen op de loer die te weinig naar zichzelf luistert. Of je nu hard werkt, hard feest of hard sport: als je uit het oog verliest waar je het écht voor doet – je geluk & gezondheid – en de meetbare resultaten wegen het zwaarst: ga die mat op. Check in, voel wat je echt wilt nu, en laat alle doelen los behalve het doel van hier en nu: jezelf leren zien, voelen en horen. 

 

Een mooi begin van de dag lijkt ons. :-) 

 

Wees welkom bij Yoga Utrecht. Nu ook op de donderdagmorgen. 

 

YU 


Lees meer > >

7 mei 2022 | Hoe moet je leven?

https://youtu.be/QHfapciQW1s

 

Ik zal zo af en toe een video met meditatie delen! deze gaat over hoe je moet leven.

 

Veel plezier! Namasté Anwar. 


Lees meer > >

3 jan 2022 |

Gelukkig Nieuw Jaar! 

https://youtu.be/KwFKF4dge4A

 

De beste wensen vanuit YU in deze video! 


Lees meer > >

< vorige 1 2 3 4
'If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation' J.Krishnamurti
Ontwerp website: www.lunamedia.nl
Webdevelopment: www.hugo-online.nu